Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Biciklisti spojili Branimir i Kotarinu

20.05.2012. 22:00
Biciklisti spojili Branimir i Kotarinu


Ni najstariji stanovnici ne pamte kada se u centru njihova Vira i na centralnom mulu te uz glavnu plažu Jadro okupio toliki broj biciklista, kao u subotu poslijepodnena prvoj ovogodišnjoj proljetnoj biciklijadi “Od Branimira do Kotarine”, u organizaciji Općine Vir, TZ Vir i Vir turizam d.o.o.
Sudjelovalo je čak 140 biciklista, rekreativaca i članova dvaju zadarskih biciklističkih klubova “Zadar” i “Sv Donat”, kao i 30-ak biciklista-turista iz Njemačke, Austrije, Švicarske i Slovenije. Kolonu je poveo virski načelnik Kristijan Kapović, koji redovito sudjeluje u ovakvim manifestacijama.
Sudionike su na cilju okrjepom dočekali članovi virskog organizacijskog odbora. Uz druge domaće delicije u velikom kuharskom loncu pripremljeno je 150 friških daganja na buzaru. Da bi štimung bio potpun i na visini svojom se je svirkom i pjesmom pobrinuo zadarski trio “Nandino”.
Posebnu pozornost na biciklijadi kao uvijek plijenila su petorica najstarijih mušketira Šime Bajlo I (73), Šime Bajlo II (70), Mišo Volarević(64), Duje Morić(62) i Branko Martinov(60). Također je zanimljivo bilo vidjeti i pratiti najmlađeg sudionika, šestogodišnjeg Roka Zubčića iz Islama Latinskog, koji je u pratnji oca Luke vozio “rame uz rame” sa odraslima.
Glavni dobitak u tomboli, 3.500 kuna vrijedni “Trenk MTB” bicikl, dobio je 14-godišnji Zadranin Tomislav Šimunić, učenik osmog razreda OŠ Smiljevac. Bicikl je dobitniku, čijoj radosti nije bilo kraja, na prigodan način uručio direktor TZ-a Šime Vučetić.
– Cilj ove biciklijade je otok Vir predstaviti domaćoj i inozemnoj javnosti kao jednu ozbiljnu ciklo-destinaciju. U ovogodišnju turističku sezonu ulazimo sa oko 30 kilometara novoizgrađenih biciklističkih staza, rekao je načelnik Kapović.
Već u subotu u suradnji sa Županijskim atletskim savezom i njegovim predsjednikom Slobodanom Mijolovićem po prvi put će se organizirati međunarodni maraton Zadar-Vir. Koncem lipnja i početkom srpnja na rasporedu nam je druga biciklijada, kojom će se otvoriti turistička sezona.