Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadarski sveučilištarci slavili u muškoj i ženskoj konkurenciji

20.05.2012. 22:00
Zadarski sveučilištarci slavili u muškoj i ženskoj konkurenciji


Centar za tjelovježbu i studentski sport Sveučilišta u Zadru od četvrtka se do subote pobrinuo za dobru organizaciju 4. Međunarodnog studentskog turnira u košarci te za sadržajan i ugodan boravak sveučilištaraca iz Poljske, Češke i Slovenije, odnosno predstavnica ŽKK Vodice, no više od toga domaćini natjecanja nisu htjeli dati. Drugi sastav Sveučilišta u Zadru turnir je u muškoj konkurenciji okončao maksimalnim učinkom u sva tri susreta, a za isti uspjeh pobrinule su se i njihove kolegice, najuvjerljivije među pripadnicama ljepšeg spola. Zadarski studenti nadigrali su Sveučilište u Ljubljani, krakovsko Jagiellonian sveučilište i svoje kolege iz momčadi Sveučilište u Zadru I, dok su studentice bile bolje od češkog Palacky sveučilišta iz Olomuca, Jagiellonian sveučilišta i A-2 ligaša iz susjednih Vodica.
U studentskoj košarkaškoj reviji proteklih je dana u Jazinama uživao nemali broj zadarskih zaljubljenika u loptanje pod obručima. Tribine su podjednako znale nagraditi poteze već afirmiranih sportaša, ali i rekreativaca željnih listanje skripta i prebiranje po tipkovnici zamijeniti zdravijom alternativom. Neki s više, neki s malo manje uspjeha, nakon dva su dana nadmetanja sportski dio programa zaključili na dodjeli pokala u dvorištu studentskog restorana Barbakan, tamo gdje je ceremonijom otvaranja u četvrtak započelo 4. izdanje Međunarodnog studentskog turnira. Lica sudionika prenosila su zadovoljstvo neuvjetovano događajima na parketu, a nije ga skrivala ni Gordana Ivković, voditeljica Centra za tjelovježbu i studentski sport zadarskog sveučilišta.
– Drago mi je da smo uz pomoć Sveučilišta ove godine uspjeli zadržati međunarodni karakter turnira te u natjecanja uključili i muške sastave.
Desetu obljetnicu Sveučilišta htjeli smo obilježiti sportom koji je zaštitni znak Zadra, a isključivo pozitivne reakcije naših gostiju govore da smo napravili dobar posao. Svi su oduševljeni dolaskom.
Pored kvalitetne organizacije, Ivković vesele i nastupi zadarskih studenata, posebice ženske ekipe koju uspješno vodi na turnirima diljem Europe.
– Prvo mjesto nastavak je kontinuiteta dobrih rezultata ženske ekipe Sveučilišta. Lani smo u Lyonu osvojili 12. mjesto u konkurenciji 26. europskih sveučilišta, što je također vrijedan doseg, a u posljednje četiri godine na međunarodnoj smo se sceni predstavili još na turnirima u Izraelu i Mađarskoj. Nadam se da će sličnim putem uskoro i muški sastav – govori trenerica čiji će tim nove međunarodne nastupe upisati u listopadu u Krakovu.
Posljednje poluvrijeme studenti su zajednički odradili na zabavi u Hitch baru. Vidimo se i dogodine, poručili su.
Rezultati i poredak
Rezultati muškarci: Sveučilište u Ljubljani – Sveučilište u Zadru I 72:15, Sveučilište u Zadru II – Jagiellonian sveučilište Krakov 61:46,
Jagiellonian sveučilište Krakov – Sveučilište u Ljubljani 52:59, Sveučilište u Zadru II – Sveučilište u Zadru I 57:42, Sveučilište u Zadru I – Jagiellonian sveučilište Krakov 11:35, Sveučilište u Ljubljani – Sveučilište u Zadru II 59:102.
Poredak (M): 1. Sveučilište u Zadru II, 2. Sveučilište u Ljubljani, 3. Jagiellonian sveučilište Krakov, 4. Sveučilište u Zadru I.
Najbolji strijelac (M): Dejan Mlakar (Sveučilište u Ljubljani).
Rezultati žene: Jagiellonian sveučilište Krakov – ŽKK Vodice 29:58, Sveučilište u Zadru – Palacky sveučilište Olomuc 37:33, Jagiellonian sveučilište Krakov – Palacky sveučilište Olomuc 33:41, Sveučilište u Zadru – ŽKK Vodice 47:42, ŽKK Vodice – Palacky sveučilište Olomuc 50:36, Sveučilište u Zadru – Jagiellonian sveučilište Krakov 48:41.
Poredak (Ž): 1. Sveučilište u Zadru, 2. ŽKK Vodice, 3. Palacky sveučilište Olomuc, 4. Jagiellonian sveučilište Krakov.
Najbolji strijelac (Ž): Antonia Erslan (Sveučilište u Zadru).
Sveučilište u Zadru (Ž): I. Kraljev, S. Eškinja, T. Duka, S. Sertić, L. Štrmelj, A. Kunjačić, A. Erslan, L. Majstorović, L. Kalfić, T. Čavar, A. Bodrožić, S. Rogošić. Trenerica: Gordana Ivković.
Sveučilište u Zadru I (M): F. Rumora, F. Preskavec, I. Genda, R. Surać, M . Kovačević, A. Mičić, A. Klarin, I. Marić, D. Miliauskas, I. Krnjak, M. Bajlović.
Sveučilište u Zadru II (M): I. Kaštropil, M. Atelj, M. Zrnić, N. Marin, J. Dražović, D. Dvornik, M. Knežević, J. Bulić, A. Gospić.