Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Stipe u gostima: Da nisam zabio, morao bih pješice u Zadar

Autor: Drago Bajković

20.05.2013. 22:00
Stipe u gostima: Da nisam zabio, morao bih pješice u Zadar

Foto: Marin GOSPIĆ



Drama! I to sa sretnim završetkom. Tako bi ukratko mogli opisati nedjeljno gastovanje Zadra na Kantridi. Dvaput su nogometaši Ferde Milina bili u rezultatskom zaotatku, i dvaput su se vraćali iz ponora. I ne samo da su se vratili, nego su na kraju s Kvarnera otputovali s tri boda. Da je režiser ove drame bio »fetivi« Zadranin ne bi je bolje izrežirao.
Kada je Stipe Perica u sudačkoj nadoknadi zabio treći zgoditak za Zadar svi oni kojima srce tuče za prvoligašasa Stanova najprije su sigurno bili u nevjerici, nakon čega je je uslijedila bujica oduševljenja. A kako i ne bi, ovom pobjedom Zadrani su stigli na mali »koračić« od sigurnog ostanka u Prvoj ligi. A do nedjelje navečer je sve to izgledalo miljama daleko.
– Odmah vam moram reći jednu stvar. Da nisam zabio taj gol u sudačkoj nadoknadi morao bih pješice u Zadar. Jednostavno nisam imao izbora – kazivao je jučer ujutro odmorni i odlično raspoloženi Perica.
– To je posljedica moga promašaja u 74. minuti kada sam također bio jedan na jedan s Manceom koji je izlazio na mene. Najprije sam pomislio da ga savldam lobom. A onda sam odustao od te zamisli i »gađao noge« nadajući se da će lopta završiti u njihovoj mreži. Međutim, nisam bio te sreće. Uhvatio sam se za glavu pomislivši ‘pa neću valjda ja biti krivac što nismo pobijedili Rijeku’.
Međutim, da bi i teoretski potvrdili ostanak u Ligi Zadar mora osvojiti barem bod protiv Splita.
– Oni su motivirani, žele igrati europska natjecanja, ali smatram da je naš motiv još veći. Želimo pobjedom završiti ovu sezonu pred punim tribinama na Stanovima i zajedno s gledateljima proslaviti ostanak u prvoligaškom društvu.