Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Živite od svoje kreativnosti!

20.05.2016. 22:00
Živite od svoje kreativnosti!


Škola primijenjene umjetnosti i dizajna i ove godine otvorila je svoja vrata kako bi se učenici osmih razreda upoznali sa svime što ona nudi. A nudi uistinu mnogo toga, pa tako u subotu ujutro gotovo nije bilo slobodnog kutka škole u kojem se nije nešto šivalo, slikalo, lijepilo ili crtalo… Bio je to način da se osmaši i njihovi roditelji direktnim sudjelovanjem upoznaju s radom ove škole koja ima šest odjela.
Predstavljalo se mnoštvo toga, od grafičkog dizajna, slikarskog odjela, fotografije, aranžersko-scenografskog dizajna, pa do dizajna tekstila i odjeće. I dok su se već prethodnog vikenda učenici se imali prilike upoznati sa svime što se od njih traži za upise, subota je bila rezervirana za upoznavanje rada škole, od izrade uporabnih predmeta, radionica ilustracija, rada u glini, razvijanja fotografija…
– Učenike najviše zanima što se od njih traži za upis te što ih čeka u školi. Kažemo im tad da je prva godina ista za svih što se tiče predmeta, nakon čega biraju u koji će smjer dalje ići. Imamo A i B programe. U A program spadaju smjerovi fotografski dizajner, aranžersko-scenografski dizajner i dizajner tekstila, dok u B program spadaju smjerovi grafički dizajner, slikarski dizajner i dizajner odjeće, uputila nas je Jelena Franulović, profesorica stručnih predmeta na odjelu grafičkog dizajna.