Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bibinjskoj i filipjanskoj školi milijun kuna

Autor: Katina Vrsaljko

20.06.2010. 22:00
Bibinjskoj i filipjanskoj školi milijun kuna

Foto: Zvonko KUCELIN



Odlučeno je da se novac utroši na sanaciju parketa športske dvorane OŠ Stjepana Radića u Bibinjama (oko 700 tisuća kuna) te za izgradnju trafostanice OŠ Sv. Filipa i Jakova (oko 300 tisuća kuna)
Na posljednjem Kolegiju župana održanom prošlog tjedna, donesen je Plan rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini osnovnih škola, kao i Odluka o rasporedu sredstava – usluge tekućeg i investicijskog održavanja osnovnih škola, uredska oprema i namještaj za osnovne škole, te usluge tekućeg i investicijskog održavanja srednjih škola.
Kako se po obavljenim postupcima javne nabave uštedjelo preko milijun kuna na dodatnim ulaganjima u građevinske objekte osnovnih škola, odlučeno je da se taj novac utroši na sanaciju parketa športske dvorane OŠ Stjepana Radića u Bibinjama (oko 700 tisuća kuna) te za izgradnju trafostanice OŠ Sv. Filipa i Jakova (oko 300 tisuća kuna). Ukupno, za dodatne građevinske radove rashodi Zadarske županije iznose 3,5 milijuna kuna, što je namijenjeno za, između ostalog, zamjenu elektroinstalacija na OŠ Braće Ribar Posedarje, uvođenje centralnog grijanja u benkovačke područne škole Podlug i Bruška te sanaciju krovova i fasada još nekih škola u županiji.
Izmjenom i dopunom Plana rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini osnovnih škola, predviđeno je 1.4 milijuna kuna za postrojenje i opremu te nematerijalnu proizvedenu opremu. To se odnosi uglavnom na uredsku opremu i namještaj, glazbenu, sportsku i komunikacijsku opremu te umjetnička, literarna i znanstvena djela.
Odlukom o rasporedu sredstava – usluge tekućeg i investicijskog održavanja osnovnih škola, uredska oprema i namještaj za osnovne škole odobrena su sredstva za osnovne škole u Gračacu, Bibinjama i Sukošanu. OŠ Nikole Tesle u Gračacu odobreno je oko 11.500 kn za usluge brušenja i lakiranja parketa dviju učionica. Nadalje, OŠ Stjepana Radića u Bibinjama 40.000 za izvedene radove na športskoj dvorani te OŠ Sukošan 39.000 za parketarske radove.
Osnovnoj školi Braće Radić Pridraga odobreno je 5.100 kn za nabavu računala.
Što se tiče usluga tekućeg i investicijskog održavanja srednjih škola, odobreno je oko 67.000 kuna.
Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića odobreno je 28.000 kn za povećanje priključne snage za električnu energiju u školskoj zgradi te oko 2.000 kuna za izvršene usluge tekućeg i investicijskog održavanja opreme. Nadalje, iznos od 2.300 kuna odobren je Strukovnoj školi Vice Vlatkovića za uslugu popravka školskog kombija. Hotelijersko – turističkoj i ugostiteljskoj školi za izvršene radove tekućeg i investicijskog održavanja na školskoj zgradi i opremi odobreno je oko 25.000 kuna, a Srednjoj školi Gračac iznos od 10.700 kn za plaćanje dijela računa za izmjenu stolarije u školskoj dvorani.