Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Vrančić opet položio vijenac na Narodnom trgu

Autor: Siniša Klarica

20.06.2010. 22:00
Vrančić opet položio vijenac na Narodnom trgu

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U sklopu obilježavanja Dana antifašističke borbe, zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić zajedno sa svojim zamjenicima Draženom Grgurevićem i Darkom Kasapom te predstavnicima gradske uprave, položio je vijenac na spomen ploču oslobodiocima Zadra. Nakon postavljanja vijenca na Narodnom trgu, Vrančić je rekao da se vijenac postavlja u spomen na sve one koji su dali svoj doprinos u antifašističkoj borbi i pobjedi nad najvećim zlom u ljudskoj povijesti, fašizmom.
– Odajemo počast i svima onima koji su dali svoj doprinos u stvaranju uljuđene, slobodne i demokratske Hrvatske u okviru slobodnih, uljuđenih zemalja čitavog svijeta, rekao je Vrančić.


Vrančić je dodao kako nema smisla više objašnjavati zašto ne stavlja vijenac pod zvijezdu petokraku koja je bila simbol te antifašističke borbe.
– Te polemike više nemaju smisla i ja i ovog puta želim reći da mi odajemo počast svima koji su sudjelovali u antifašističkoj borbi i kojima je cilj bilo stvaranje slobodne i demokratske Hrvatske u okviru slobodnih i demokratskih zemalja. Odajemo počast distancirajući se od svih zločina, naravno na prvom mjestu od fašizma kao najvećega zla, ali s obzirom na našu kompliciranu povijest i od svih zločina koji su učinjeni nevinima, rekao je zadarski gradonačelnik.