Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Drugi tjedan naslova vrijedan

20.06.2011. 22:00
Drugi tjedan  naslova vrijedan


Samo tjedan nakon osvajanja naslova Brdskog prvaka Hrvatske, Marin Jakovčev Biciklističkom je klubu Zadar donio i drugu titulu u kategoriji vozača do 15 godina. Proteklog je vikenda u Zagrebu uknjižio četvrti najbolji ovosezonski plasman u Kupu Hrvatske te s nedostižnih 220 bodova utrku prije kraja natjecanja osigurao vodeću poziciju među početnicima A.
Na kružnoj stazi u Dubravi Jakovčev je 20-kilometarsku dionicu okončao bijegom u završnom sprintu, načinom koji ga je ove godine vodio do svih pobjeda, odnosno do apsolutne dominacije u svom uzrastu.
U sklopu manifestacije Dani Dubrave u Zagrebu su se predstavili i najmlađi vozači Svetog Donata. U kategoriji početnika A Roko Vukić je ostvario šesto vrijeme, što mu je donijelo četvrtu poziciju u poretku za Kup. Početnici B ogledali su se na stazi iste dužine, a boje Donata branio je Ante Tokić. Mladi je vozač na kraju zauzeo osmo mjesto i nove vrijedne Kup bodove. U svom uzrastu trenutačno zauzima sedmu poziciju.
Početnici C pedale su okretali 10 km, koje je od zadarskih biciklista najbrže svladao Donatov Marijan Kević. On se popeo na treću stepenicu postolja, dok je najviša ponovno pripala Viktoru Potočkom iz BK Stubaki, novom-starom prvaku Hrvatske. Kević se u Dubravi zadovoljio osiguranjem drugog mjesta među U-13 vozačima. Njegovi klupski kolege: Roko Zorović, Ivan Knežević i Bruno Glavaš ciljem su prošli zauzevši petu, 10., odnosno 14. poziciju. Za osvajanje prvih Kup bodova u Zagrebu se pobrinula Maja Perinović, mlada uzdanica Zadra koja je, nastupivši među početnicima C, bila deveta od 15 biciklista na startu.
Kod kadeta pobjedu je nakon 30 krugova (30 km) odnio Alexander Peter, vozač slovenskog sastava Adria-mobil, dok je solidan plasman u svojoj prvoj kadetskoj sezoni i bodove za Kup Hrvatske ponovno ostvario Toni Celent (Zadar). Zauzeo je 12. mjesto u ukupnom poretku, tj. šesto od hrvatskih vozača. Među vozačima 1996. godišta imao je najbolji rezultat.
Kadetsku utrku obilježio je težak pad Filipa Čengića iz vinkovačkog Sokol-Cestorada, jednog od najperspektivnijih hrvatskih biciklista, koji je uslijedio nakon guranja slovenskog vozača.
Ovog tjedna zadarske bicikliste očekuje borba za državne naslove u vožnji na kronometar, koja je na rasporedu u petak, a već sutradan nastupit će na Cestovnom prvenstvu Hrvatske. Obje se utrke voze u Varaždinu.
 


Cestovni Kup RH 2011.


Kategorija U-15 (prvih 10): Marin Jakovčev (Zadar) 220, Karlo  Očko (Stubaki) 151, David Jabuka  (Kamena) 145, Roko Vukić (Sv.  Donat) 108, Nino Horvat (Sveta  Nedjelja) 78, Martin Zajec (Stubaki) 63, Petar Potočki (Stubaki)  50, Luka Filajdić (Zadar) 49, Dario  Dovranić (Ivanić) 45, Dražen  Šušnjara (Sokol Cestorad) 44.