Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Završna prezentacija veslačkih nada

20.06.2011. 22:00
Završna prezentacija veslačkih nada


U povodu završetka školske godine Veslački klub Jadran proteklog je vikenda organizirao internu regatu za kadete i polaznike Škole veslanja. Natjecanje najmlađih Jadranaša održano je ispred Veslačkog doma u uvali Jazine, a veslalo se u školskim brodovima, popularno zvanim „gigovima”. Demonstraciju „friško” naučenog veslačkog umijeća došli su pozdraviti brojni roditelji Jadranovih uzdanica koji su imali priliku pobliže se upoznati sa zadarskim i hrvatskim trofejnim sportom, ali i uživati u zajedničkom druženju, jednom od ciljeva regate.
Održane su ukupno četiri utrke: tri u školskim gigovima te jedna utrka skifova. S obzirom na kratku stazu sve su obilježene vrlo izjednačenom i zanimljivom borbom, odnosno golemom željom za pobjedom – svima zajedničkim adutom. Mladi su veslači po izlasku iz čamaca slavili prve uspjehe i mirili se s prvim porazima, no i jedni i drugi iskusili su emocije koje će zasigurno osjetiti još mnogo puta. One s uzdignutim rukama medaljama su nagradili stariji veslači i članovi Uprave, također dio dekora uvale Jazine.
U prvoj utrci nastupili su kadeti u gigovima na 500 metara. Slavila je posada: Matija Milin, Andreas Vaško, Valentino Stipčević i Robert Ledenko, dok su: Mislav Anić, Leon Mikulić, Jack O’Callaghan i Dominik Božidar Milardović ciljem prošli s drugim vremenom.
Sljedeća utrka održana je u skifovima za kadete B na dionici dužine 250 metara, a u njoj je u pravom foto-finišu pobjedu ispred Vite Fantine odnio Nino Aleksić. Treći je bio Ante Validžić.
U trećem nadmetanju predstavila se starija grupa polaznika Škole veslanja. Luka Belošević, Luka Berač, Luka Hromin i Aldo Jelenković plasirali su se ispred Tonija Prorokovića, Kristijana Galešića, Marina Buljana i Filipa Vidovića.
U posljednjoj, četvrtoj, utrci nastupili su najmlađi polaznici Škole veslanja, a pobijedila je posada: Nikola Grganović, Luka Ramić, Zvonimir Čirjak i Bartul Kolega ispred Tristana Kolege, Tonija Dragića, Marka Supičića i Mate Buljana.
Svim su posadama kormilarili Mate Salama i Lovre Lamešić.
Organizatori se nadaju kako će ova smotra postati tradicionalna, a za sljedeću godinu planiraju i sprint regatu osmeraca za starije veslače.