Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Bit ćemo među vodećima u europskoj ambalažnoj industriji!

Autor: Damir Maričić

20.06.2013. 22:00
Bit ćemo  među  vodećima  u   europskoj  ambalažnoj  industriji!

Foto: Zvonko KUCELIN



Aluflexpack sada kao Aluflexpack Novi je najveći izvoznik u Zadarskoj županiji i najveća proizvodna tvrtka te zadovoljstvo vlasnika i najavljene investicije raduju u situaciji krize i nestajanja proizvodnih djelatnosti


Najznačajniju izvoznu tvrtku u Zadarskoj županiji Aluflexpack preuzela je lani istaknuta grupacija sa sjedištem u Švicarskoj, Montana Tech Components, otpočevši time djelovanje u Hrvatskoj. Ovih dana obratili su se javnosti izražavajući zadovoljstvo akvizicijom i postignutim rezultatom.
Aluflexpack je, najjednostavnije kazano, vodeći hrvatski proizvođač savitljive ambalaže. Nakon preuzimanja  industrijska grupacija Montana Tech Components (MTC grupa) imenovala je novi upravljački tim kojem je cilj osigurati dugoročan pozitivan razvoj, a sastoji se od predsjednika Upravnog odbora Igora Arbanasa (CEO), operativnog direktora Ive Pastuovića (COO) i financijskog direktora Johannesa Steurera (CFO). 
Preuzimanje Aluflexpack grupe je za MTC grupu prvi korak u preuzimanju jednog od vodećih položaja u europskoj ambalažnoj industriji i jačanju svoje stručnosti na području aluminijske industrije, navode u priopćenju.
– Tijekom sljedećih nekoliko godina planiraju se značajna ulaganja  veća od 30 milijuna eura s ciljem unaprjeđenja konkurentnosti, produktivnosti i kapaciteta hrvatskih proizvodnih pogona, a sve u skladu s planovima o „zdravom rastu”, najavljuju iz MTC-a značajne novosti  za Zadar i hrvatsko gospodarstvo.