Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Naša najveća prednost je uigranost

Autor: Drago Bajković

20.06.2013. 22:00
Naša najveća prednost je uigranost

Foto: PIXELL



Mislim da iz te završnice prošle sezone možemo “izvući” dodatno samopouzdanje i s time krenuti u napornu sezonu koja je pred nama. Vjerujem da će 90 posto momčadi ostati na okupu i to je naša velika prednost


Pripreme u Nogometnom klubu Zadar idu uhodanim tijekom. Visoke temperature “primorale” su trenera Ferdu Milina da treninge odrađuje u jutarnjim satima, poslijepodne su temperature nemoguće. Ono što svih zanima posljednjih dana je s kojim će kadrom Zadar ući u novu sezonu. Točnije, tko će napustiti redove prvoligaša sa Stanova. Najnovije vijesti govore da je odlazak Stipe Perice gotova stvar. Više se ne spominje Dinamo, navodno je inozemstvo puno realnija opcija. I Luka Begonja je navodno blizu odlaska u inozemstvo, za njega se zanimaju neki klubovi iz Engleske i Italije, međutim, kao što nas povijest uči, bit će gotovo tek kada se ti transferi i ostvare. U klubu s nestrpljenjem očekuju novac od tih transfera jer će to svakako dobro doći kako bi se pokrpala dugovanja iz prošle sezone, ali i stvorio temelj za ostanak igrača koji bi Zadar trebali “nositi” u sezoni koja je pred nama. Josip Bilaver, desni bočni prvoligaša sa Stanova ne buni se previše zbog visokih temperatura koje su ovih dana otegotna okolnost na treninzima.
– Više volim visoke temperature nego hladnoću. Puno mi je draže trenirati po ovako jakom suncu nego po kiši – kazivao je jučer ujutro uvijek dobro raspoloženi Bilaver.
– Trener Milin nam je izašao u susret i umjesto poslijepodneva trening smo odradili ujutro. To nama igračima puno više odgovara, stignemo se i okupati poslijepodne, a onda odmoriti do jutarnjeg treninga. Kada je trening poslijepodne more te iscrpi i na treningu nisi pravi.
Stanka u prvenstvu bila je prilično kratka, tek dva tjedna. Jeste li se zaželjeli nogometa?
– Bilo bi u svakom slučaju bolje da je ta stanka bila malo duža. Ovako se nismo uspjeli niti odmoriti, a niti u pravom smislu zaželjeti nogometa. Ali, tko nas išta pita, to očito određuju ljudi koji svoj posao odrađuju u klimatiziranim prostorima. Prvi tjedan priprema smo imali po jedan trening dnevno pa nam je i to olakšalo malo tako ran početak priprema. Sada već u drugom tjednu pojačavamo režim rada.
Očekuje vas težak raspored na otvaranju sezone 2013./14.
– Istina odmah igramo protiv Hajduka i Dinama, a nakon toga i s Rijekom, Osijekom i Splitom, međutim, ja na to gledam na drugačiji način. Ovo je sada Liga 10 i jednostavno nema jačih i slabijih suparnika. Mislim da se sa svima da igrati i tako moramo ulaziti u svaku sljedeću utakmicu. Volio bih da ni ne znam prije same utakmice s kim igramo, ulaziti u utakmicu s mišljenjem da će biti teško samo može biti kontraproduktivno. Moramo u svaku utakmicu ući sa željom da odigramo najbolje što možemo i da uživamo u nogometu. A onda kako bude. Ne smijemo previše razmišljati o suparnicima na otvaranju prvenstva, moramo što bolje odraditi ove pripreme, a onda idemo u boj – kazao je na kraju razgovora Bilaver.