Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Počelo svađom i raspuštanjem sjednice

Autor: Suzana Bandić

20.06.2013. 22:00
Počelo svađom i raspuštanjem sjednice


Bivši predsjednik Vijeća Petar Burčul tvrdi da je Gulan falsificirao zapisnik * Gregov: Izgleda kako su ti akti ipak u redu


Ako je suditi po onoj staroj “po jutru se dan poznaje”, u Općini Galovac sljedeće četiri godine bit će sve samo ne dosadno. U tom malom mjestu temperamentnih stanovnika nije se, naime, uspjela redovno i protokolarno održati konstituirajuća sjednica.
Krivac za to je, po riječima načelnika Marina Gulana, nekadašnji načelnik i sadašnji vijećnik Slavko Šare koji je prigovorio da općinski akti nisu pravno valjani.
No Šare kaže kako je on se s problemom upoznao tek jučer na toj sjednici i uputio nas da se za sve informacije obratimo Petru Burčulu, predsjedniku vijeća u starom sazivu.
– Gospođu iz Ureda državne uprave koja je vodila sjednicu sam pitao po kojem poslovniku radimo, a kad je odgovorila da je to stari, donesen na posljednjoj sjednici u starom sazivu, pojasnio sam da on nije donesen na zakonit način. Ja kao predsjednik vijeća trebao sam potpisati i ovjeriti taj zapisnik, a nisam jer nisam ni bio na toj sjednici, kaže Burčul, dodajući kako je nakon toga sjednica prekinuta kako bi se utvrdilo što je s općinskim aktima.
Sljedeća sjednica u Općini Galovac održat će se, kažu u Uredu državne uprave, u zakonskom roku od 30 dana od posljednje.