Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Televizija France5 prikazala emisiju o Hrvatskoj snimanu i na Pašmanu

20.06.2017. 22:00
Televizija France5 prikazala emisiju o Hrvatskoj snimanu i na Pašmanu


Pašman je predstavljen kroz priču o učenicima prvog razreda OŠ Vladimira Nazora u Neviđanima, gledatelji su upoznali bračni par Anu i Krstu Matulić i njihov OPG, te KUD Bokolje iz Dobropoljane
Na francuskoj nacionalnoj televizijskoj postaji France5 prošle je subote, u udarnom terminu od 20.50 sati, prikazana putopisna emisija o Hrvatskoj u trajanju od 90 minuta. 
Emisija „Echappées belles”, ili u slobodnom prijevodu „Prekrasna utočišta”, predstavila je Hrvatsku kao najmlađu članicu Europske unije s nevjerojatnom prirodnom baštinom, bogatom kulturom, nizom zaštićenih spomenika na listi UNESCO-a, ali i kao zemlju iznimno gostoljubivih ljudi. Riječ je o emisiji koja prikazuje poznate turističke destinacije kroz nepoznate činjenice o životima i običajima lokalnog stanovništva, dok je poseban naglasak stavljen na aktivni turizam i gastronomiju. Snimanje ove emisije, za koju se procjenjuje da će ju pogledati više od dva milijuna gledatelja, podržala je i Hrvatska turistička zajednica, donose Naši školji.
Tako su se brojni francuski gledatelji imali priliku detaljnije upoznati s Dubrovnikom, Splitom, Zadrom, a predstavljeni su i Hvar, Dugi otok, Pašman, Brtonigla, Buzet, Pula, Gorski kotar, Kuterevo te nacionalni parkovi Paklenica i Brijuni. U emisiji se govorilo o povezanosti hrvatskog čovjeka s morem, odnosno bogatoj pomorskoj tradiciji, trendovima u proizvodnji lokalnih organskih poljoprivrednih proizvoda, ali i o vrijednom povijesnom naslijeđu evocirajući život i povijesne događaje. 
Pašman je predstavljen kroz priču o učenicima prvog razreda OŠ Vladimira Nazora u Neviđanima, gledatelji su upoznali bračni par Anu i Krstu Matulić i njihov OPG, te KUD Bokolje iz Dobropoljane. Domaćin i vodič francuskoj TV-ekipi na Pašmanu je bio novinar Ivica Štorić, a u Zadru novinarka Petra Mustać-Pezo, pišu Naši školji.
Emisija se može pogledati na linku https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=B8Mf_fF13mU