Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Kadetkinje PK Zadar brončane na Prvenstvu Dalmacije

Autor: Andrija Prović

20.07.2010. 22:00
Kadetkinje PK Zadar brončane na Prvenstvu Dalmacije


Split je proteklog vikenda bio domaćin Regionalnog prvenstva Dalmacije za plivače u uzrastu kadeta. Sa 19 svojih predstavnika Plivački klub Zadar sudjelovao je na smotri gdje je se u konkurenciji 10 klubova okitio naslovom trećeplasirane ekipe, a uz osvojeni pehar, Laura Čizmin pobrinula se i za dva pojedinačna srebra.
– Osim plivačica koje će naš klub predstavljati i na državnom PH u Splitu koncem srpnja, Laure Čizmin, Lare i Hane Zelić, Ana Marije Petani i Petre Marković, svih 12 kadetkinja sakupljale su bodove u svojim trkama te zajedničkim snagama dovele Zadar do postolja – zadovoljna je Josipa Nekić, glavna trenerica Zadra.
Laura Čizmin je discipline 100 m prsno i 200 m prsno isplivala s vremenima 1:20.53, odnosno 2:56.00, što je bilo dovoljno za drugu stepenicu na postolju. Dobar Plasman imala je i Hana Zelić koja je ostvarila još dvije norme te će na državnom PH za kadete nastupiti i na 200 m slobodno i 200 m prsno.
Plivače Zadra očekuje sadržajan sljedeći vikend: na juniorsko PH putuju Matko Donadić (50m slobodno), Ira Jovančević (50 m slobodno, 100 m leđno) i Laura Čizmin (100 i 200 m prsno) dok Lucija Mijolović odlazi u Englesku na međunarodno natjecanje plivača s Down sindromom.
Nakon 38. tradicionalnog plivačkog maratona Preko – Zadar (5. kolovoza), najmlađi plivači u Splitu će se natjecati na prvenstvu Dalmacije za početnike A i početnike B.


 PK ZADAR NA KADETSKOM PRVENSTVU DALMACIJE


Lara Zelić, Laura Čizmin, Ana Marija Petani, Margarita Grašo, Tea Kadić,  Hana Zelić, Sandra Knežević, Petra Marković, Katja Čizmin, Maja Ninčević,  Viktorija Vidaić, Petra Sabo;  Marko Burčul, Michael Šare, Borna Dukić, Petar  Lonić, Jakov Lonić, Marko Smrkinić i Filip Petani.