Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Djevojku iz mora izvukli kupači

20.07.2011. 22:00
Djevojku iz mora izvukli kupači


Djevojka u dobi od 17 godina jučer je još bila u kritičnom stanju na Odjelu intenzivnog liječenja zadarske Opće bolnice, nakon što joj je najvjerojatnije pozlilo dan ranije dok se kupala na Kraljičinoj plaži u Ninu.
Nesretnu su djevojku u utorak oko 15 sati primijetili kupači kako pluta u moru 50-ak metara ispred ninske plaže. Ljudi koji su se zatekli u blizini odmah su priskočili u pomoć i 17-godišnjakinju iz okolice Banja Luke izvukli iz mora i pozvali hitnu pomoć, čija je dežurna ekipa stigla u rekordnom roku i djevojku prevezla u bolnicu.
No, nažalost, to nije bilo sve jer je u utorak hospitalizirana još jedna mlada djevojka, a riječ je o 19-godišnjakinji sa zagrebačkog područja, ali njezin život nije u opasnosti i ona je prekjučer ostala u bolnici “samo” na promatranju, a jučer tijekom prijepodneva je puštena kući. 
Kupala se u moru ispred Vira u društvu 27-godišnjeg mladića koji je neplivač i kojeg je u jednom trenutku povukla sa zračnog madraca, a on je nju, vjerojatno zbog straha i panike počeo povlačiti prema dnu.
Djevojka je počela dozivati u pomoć, pa su ih na kraju spasili i iz mora izvukli drugi kupači.
Od početka godine do danas u moru na zadarskom području utopilo se devet osoba, dok se do 15. srpnja prošle godine utopilo sedmero ljudi.