Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Ulaganje u znanje višestruko se vraća

20.07.2012. 22:00
Ulaganje u znanje višestruko se vraća


Jedan od prioriteta ove Općine je ulaganje u znanje. To nam studenti poput vas dvoje višestruko vraćaju. Ponosni smo što ovako mala sredina kao što je općina Ražanac, s nešto više od tri tisuće stanovnika, trenutačno ima na studiju 30-ak mladih ljudi, istaknuli su općinski čelnici
Da bi čestitali mladim, vrijednim i darovitim studentima Šimi Mataku iz Podvršja i Tanji Jović iz Jovića na ostvarenim odličnim ovogodišnjim rezultatima te na dodijeljenim posebnim nagradama od rektora Zagrebačkog sveučilišta Alekse Bjeliša, čelnici Općine Ražanac Dragutin Miočić i donačelnik Nediljko Jović organizirali su za njih u Općinskoj vijećnici svečano primanje. Tom su im prigodom u znak zahvalnosti uručili i prigodne darove. Matak i Jović, kao i još ostalih dvadesetak studenata, inače su stipendisti Općine Ražanac i dok traje školska akademska godina Općina im po odluci Općinskog vijeća na osobne račune i u vidu subvencija uplaćuje mjesečno po 500 kuna.
Šime Matak je ove godine završio pravni fakultet i postao je diplomirani pravnik, a nagradu rektora Bjeliša je dobio za znanstveni rad na temu “Trgovanje ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja – utječe li legalizacija prostitucije na smanjenje trgovanja ljudima”, dok je Tanja Jović ove godine završila treću godinu studija farmacije i biokemije na Zagrebačkom sveučilištu, a nagradu je dobila za znanstveni rad na temu “Utjecaj verberina na vrste roda kandide i u uvjetima in vitro”.
– Jedan od prioriteta ove općine je da ulaže u znanje. To nam studenti poput vas dvoje višestruko vraćaju. Ponosni smo što ovako mala sredina kao što je općina Ražanac, s nešto više od tri tisuće stanovnika, trenutačno ima na studiju 30-ak mladih ljudi koji će sutra biti oslonac naše općine. Unatoč krizi i recesiji mi nećemo posustati i nadalje ćemo istim žarom podupirati nadarene studente kao i srednjoškolce za što godišnje iz proračuna izdvojimo oko 100.000 kuna. Čestitamo također na nagradama koje ste marljivim radom zaslužili. U dosta slučajeva bili smo prozivani da novce bacamo u vjetar. Vaš primjer govori suprotno, rekli su zadovoljno čelnici Općine Miočić i Jović.
U svoje osobno te uime roditelja Općini čelnicima su najtoplije zahvalili Šime Matak i Tanja Jović.