Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Dušević: Nismo protiv otvaranja vrtića

20.07.2016. 22:00
Dušević: Nismo protiv otvaranja vrtića


Dogodio se skandal i ja još uvijek ne mogu vjerovati da ima ljudi koji su iz meni posve nepoznatih razloga protiv naše djece, protiv razvoja i boljitka ovoga mjesta. Osim toga posve mi je neshvatljivo da su pojedinci iz HDZ-a protiv svih naših odluka, tim više što smo i na državnoj i na županijskoj i na gradskoj razini u koaliciji. U posljednjih 20 godina zbog svega toga Ražanac nazaduje, a ovaj vrtić je jedini kapitalni objekt koji se izgradio. Vrtić je sa svim potrebnim dozvolama i opremom završen još u rujnu. Nedostajao je samo još ovaj aneks Ugovora čije su potpisivanje pojedinci iz HDZ-a već jednom opstruirali a riječ je o, otvoreno ću reći, Nenadu Kožulu i Domagoju Duševiću – izjavio je jučer za Zadarski list Nikola Miletić član HSP-a Ante Starčevića koji je na prijevremenim lokalnim izborima u ožujku ove godine, izabran za načelnika Općine Ražanac.
Nakon što su HDZ-ovci glasali protiv otvaranja vrtića, na preksinoćnoj sjednici Općinskog vijeća Ražanca koja je bila javna, došlo je podsjećamo, do “cirkusa” tijekom čega su mještani nasrnuli na njih, a strasti je smirio upravo vijećnik HDZ-a Mario Vigan pa je na kraju 11 vijećnika glasalo ZA dok su protiv do kraja, kako je rekao Miletić, ostali Nenad Kožul i Domagoj Dušević.
I dok je Nenad Kožul davanje izjave uvjetovao, drugi “prozvani” HDZ-ovac, Domagoj Dušević, žestoko je opovrgnuo informaciju da je bio protiv otvaranja vrtića.
– To nije istina! Dan prije ove sjednice imali smo sjednicu općinskog odbora HDZ-a na kojoj smo svi donijeli odluku i usuglasili se za potpisivanje aneksa Ugovora i otvaranje dječjeg vrtića. A što se tiče ove sjednice Općinskog vijeća tražili smo da se kao točka dnevnog reda uvrsti izglasavanje nepovjerenja predsjedniku i potpredsjedniku Vijeća međutim, to se nije dogodilo. Sjednica je zaključena i ja sam krenuo prema vratima gdje sam bio grubo napadnut i čak bačen na pod tako da je morao reagirati moj sin koji se našao u blizini – rekao je jučer Domagoj Dušević.