Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Naučite sve o veslanju i gropovima

20.07.2016. 22:00
Naučite sve o veslanju i gropovima


Iako jedna od najmlađih ljetnih manifestacija, festival Pašmanero u mjestu Pašmanu postao je zaštitni znak cijeloga otoka. Treću godinu zaredom organiziraju ga Udruga Modus Vivendi i OPG Matulić, uz potporu TZO Pašman i mnogih volontera.
– Ove godine malo smo promijenili program i prvi put pod egidom „No limit” uvodimo novi zabavni sadržaj – veslanje. Cilj je da se dobro zabavimo i ponešto naučimo. Dakle, sudionici će moći veslati u bilo kakvom plovilu i bilo kakvim veslima, a najkreativnije plovilo i najveselija posada osvojit će nagrade. Osigurali smo besplatnu hranu i vino za sve sudionike i posjetitelje, do isteka zaliha, najavljuje uime organizatora Ana Matulić iz Udruge Modus Vivendi.
– Dodatnu zabavu začinit će funk-bend Neprijatelji. Drugi, edukativno-zabavni dio posvećen je djeci, što ne znači da se ne mogu pridružiti i odrasli. Imat ćemo radionicu vezanja gropova koju će voditi stari morski vuk, jedriličar Damir Višić iz Splita. Tko želi sudjelovati, mora donijeti metar konopa, poručuje uime organizatora Ana Matulić iz Udruge Modus Vivendi, koja je najavila i otkrivanje brončane biste fra Jakija Gregova “Zagrljaj vala”, koju je darovao Pašmanu.
Prva večer Pašmanero ljetnog festivala održat će se u petak, 22. srpnja u Varoši, u 20 sati. Početkom kolovoza (datum ćemo objaviti naknadno) bit će Mali Pašmanero posvećen isključivo najmlađima, a 11. kolovoza Šjor i šjora od Pomidora, program koji je prošle godine bio najposjećeniji. Bit će ponovno humanitarnog karaktera, a novac prikupljen od prodaje jela i napitaka spremljenih od pomidora darovat će se ili pašmanskom vrtiću ili za neki školski projekt ili za uređenje mjesta. Svakako, odluku će organizatori donijeti naknadno.