Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Petar Čulić oduševio gitarističkim recitalom

20.07.2016. 22:00
Petar Čulić oduševio gitarističkim recitalom


U dobro ispunjenoj crkvi sv. Donata Zadrani i gosti grada uživali su preksinoć u gitarističkom recitalu Petra Čulića. Taj recital jedan je od dva gitaristička koncerta, koji se pod motom Na „Donatu” je gitara uvijek u modi, nalaze u programu Glazbenih večeri.
Čulić je svojim programom dao potporu gitarskoom repertoaru europskih skladatelja, kao i preradbi za gitaru nekih od popularnih djela  klasične repertoarne glazbe. Zadranima je predstavio i vlastito djelo, skladbu pod intrigantnim naslovom ‘M’, koju je skladao u dobi od samo dvanaest godina. Taj gitarist magistrirao je 2008. godine na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu u klasi prof. Gorana Listeša. Iako ima samo 29 godina, već broji više od 10 prvih osvojenih nagrada na međunarodnim natjecanjima te više od tisuću nastupa diljem domovine i u mnogim europskim prijestolnicama.
Drugi gitaristički koncert na Večerima u petak. 29. srpnja u crkvi sv. Donata okupit će ponajbolje hrvatske gitariste, Zorana Dukića, Petrita  Cekua, Maroja Brčića i Tvrtka Sarića. Njihov koncert bit će najvećim dijelom sastavljen od popularnih djela španjolske i latinoameričke provenijencije.