Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Nagibni vlak iskočio s tračnica

Autor: Minja Gugić

20.08.2008. 22:00
Nagibni vlak iskočio s tračnica


U vlaku se nalazio 51 putnik, a vlak je prometovao na relaciji između Splita i Zagreba. Do iskliznuća jednog okretnog postolja došlo je kod Cerovca, između gračačkog kolodvora i mjesta Malovan
Nitko nije ozlijeđen u nesreći putničkog nagibnog vlaka, koja se dogodila jučer u 10.30 sati kod mjesta Cerovac, između željezničke postaje u Gračacu i mjesta Malovan.
Nesreća se dogodila kada je u jednom trenutku došlo do iskliznuća jednog okretnog postolja nagibnog vlaka broj 521, koji inače prometuje na relaciji između Splita i Zagreba. U vlaku je u trenutku nesreće bio 51 putnik, ali srećom nitko od putnika kao ni željezničkog osoblja nije ozlijeđen.
Nakon nesreće iz Uprave Hrvatskih željeznica pobrinuli su se da svi putnici ipak stignu na svoja odredišta, pa su za njih organizirani autobusi.
– Svi su putnici dobro, to je najvažnije. Organizirali smo im daljnji prijevoz te osigurali sendviče i piće dok su čekali – rekla je jučer glasnogovornica HŽ-a Vlatka Škorić.
Međutim, zbog zastoja na tom dijelu pruge bilo je kašnjenja i drugih vlakova.
Pomoćni vlak je jučer pomagao u raščišćavanju tračnice na mjestu gdje se nesreća dogodila kako bi se pruga mogla osloboditi za redovit i normalan promet tijekom poslijepodnevnih sati, a na mjesto događaja izašle su i sve mjerodavne ekipe te se obavljao očevid.
Više o uzrocima ove željezničke nesreće, u kojoj srećom nitko nije stradao, vjerojatno će se znati danas.