Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Poginuo vijećnik SDP-a Vira Renato Vučetić

Autor: Minja Gugić

20.08.2008. 22:00
Poginuo vijećnik SDP-a Vira Renato Vučetić

Foto: Filip BRALA



Vozeći motocikl na mjestu je poginuo 35-godišnji Viranin Renato Vučetić, općinski vijećnik SDP-a, privatni poduzetnik i dragovoljac Domovinskog rata, dok je dječak koji je sjedio straga teško ozlijeđen. Nažalost, na glavi nisu imali zaštitne kacige


 
Renato Vučetić, 35-godišnji općinski vijećnik iz redova SDP-a i dragovoljac Domovinskog rata, na mjestu je poginuo vozeći motocikl, dok je njegov suputnik, dječak u dobi od 14 godina koji je bio s njim na motoru, teško ozlijeđen i liječnici su se jučer još uvijek borili za njegov život.
Do strašne prometne nesreće s tragičnim završetkom došlo je u srijedu oko 20 sati u mjestu Vir, na istoimenom otoku.
Vučetić je na raskrižju dviju ulica, a riječ je o ulici Put straže bb i Put straže XIII, oduzeo prednost prolaska terenskom automobilu mađarskih registarskih oznaka kojeg je vozila mlada 21-godišnja gošća iz Mađarske, koja u nesreći nije ozlijeđena.
Nažalost, ni Vučetić, a ni 14-godišnji dječak na glavi nisu imali zaštitne kacige.
U sudaru motora i terenca Vučetić je na mjestu poginuo, dok je dječak s teškim ozljedama odmah nakon nesreće vozilom hitne pomoći prevezen u zadarsku Opću bolnicu gdje je hospitaliziran na Odjelu jedinice intenzivnog liječenja. Inače, kako smo saznali, Vučetić je rijetko vozio motocikl, a dječak koji je bio s njim sin je njegovog prijatelja.
Renato Vučetić u Domovinski je rat krenuo sa 17 godina i osim što je bio općinski vijećnik, bio je i privatni poduzetnik građevinske struke. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece u dobi od tri i šest godina.
Crna statistika PU zadarske svakim je danom sve crnija i broj poginulih na cestama Zadarske županije, nažalost, samo se povećava. Od početka tjedna do danas na zadarskom je području poginulo troje ljudi.