Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Možemo iznenaditi Dinamo

Autor: Drago Bajković

20.08.2009. 22:00
Možemo iznenaditi Dinamo


Respektiramo Dinamo, ali znamo da i oni respektiraju nas. Uvijek im je bilo teško igrati u Stanovima i svjesni su toga. Smatram da imamo šansi u nedjelju, ali ćemo da bi došli do boda ili tri morati dati više od maksimuma svojih mogućnosti, kazao je Surać
Uvijek je fešta kad u Zadar stiže Dinamo. Prava nogometna fešta. Još dva dana ostala su do sudara Zadrana i Zagrepčana na Stanovima, utakmice koja će zasigurno privući mnogo žitelja Donatova grada. Dinamo je uvjerljivo prvi na ljestvici Prve HNL sa stopostotnim učinkom, dok su Zadrani trenutačno deveti. Momčad Dalibora Zebića za sada ima jedan značajan trofej, skinuli su “skalp” Hajduku usred Poljuda, a nadaju se da bi isto mogli učiniti i modroj družini. U svakom slučaju u nedjelju navečer nas očekuje puno uzbuđenja na sadionu u Stanovima. Jakov Surać, kapetan Zadran, zaigrat će protiv Dinama na poziciji zadnjeg veznog gdje će njegovo iskustvo puno značiti.
– Ako mi trener ukaže povjerenje zaigrat ću na bilo kojoj poziciji. Odavno sam rekao da sam ja vojnik ovoga kluba. Uvijek je velika inspiracija kada na Stanove stiže Dinanamo. Modri u Zadru znače pun stadion, bučno navijanje i puno uzbuđenja kazivao je jučer ujutro Surać.
Dinamov respekt
– Odigrao sam puno utakmica s Dinamom, više im ni broja ne znam. Uvijek je isto, Dinamo je veliki klub i zaslužuje veliki respekt. Baš je zato puno slađe kada i pobijedimo ili čak i uzmemo bod.
Slaže se Surać s činjenicom da je Dinamo favorit, ali…
– Modri su prvi na ljestvici i svakako su favoriti u nedjeljnom dvoboju s nama. Uostalom osvojili su svih dvanaest mogućih bodova. Međutim, oni su jučer odigrali utakmicu Europske lige s Heartsom, na koju su bili koncentrirani cijeli tjedan. To i činjenica da su uvjerljivo vodeći s deset bodova prednosti pred njihovim jedinim konkurentom Hajdukom mogla bi ih malo uljuljkati i smatram da tu možemo tražiti našu šansu. Ne želim uvrijediti nikoga, ali smatram da će Cibalia, Karlovac i ostali koji su trenutačno u vrhu ljestvice pasti u nastavku prvenstva i da oni nisu prava konkurencija Dinamu.
Nastavio je kapetan tražiti razloge zbog kojih bi se Zadar mogao veseliti u nedjelju.
– Respektiramo Dinamo, ali znamo da i oni respektiraju nas. Uvijek im je bilo teško igrati u Stanovima i svjesni su toga. Smatram da imamo šansi u nedjelju, ali ćemo da bi došli do boda ili tri morati dati više od maksimuma svojih mogućnosti.
Ključna obrana
Naglasio je da sve polazi od čvrste obrane.
– Uspjeti možemo samo ako odigramo maksimalno dobru i koncentriranu obranu. To je ključ svega, bez toga ne možemo računati na bodove. Sve se dobro rađa iz kvalitetne obrane. Uz to moramo igrati maksimalno agresivno i ne dozvoliti igračima Dinama koji imaju veliku individualnu kvalitetu da se razmašu. To podrazumijeva da se stoji blizu igrača jer u suprotnome ga moraš loviti po terenu.
Poraz u Karlovcu nije vidno uznemirio Zebićevu momčad.
– Dogodio se loš dan. Jednostavno je podbacila cijela momčad i da se po tome slažu jedanaestorica koja će istrčati protiv Dinama svi bi ispali iz sastava. Smatram da smo tijekom ova četiri kola pokazali puno više dobroga nego lošega. Osim drugog poluvremena s Cibalijom i možda 20-ak minuta protiv Šibenika kada smo upadali u crne rupe sve ostalo je bilo i više nego dobro. Naravno i taj Karlovac. I baš zato smatram da imamo šansi protiv “modrih” samo im moramo iskoristiti.
Surać ne sumnja da će Stanovi biti ispunjeni do podsljednjeg mjesta.
– Zadarski navijači su nam pokazali i dokazali kako se navija za svoj klub. Bodri nas Tornado čak i na prijateljskim utakmicama što je raritet i na tome im se svesrdno zahvaljujemo. Oni su jednostavno naš 12. igrač i kada čujemo njhovo navijanje uvjereni smo da bi mogli pobijediti i jačeg suparnika od Dinama. Bit će u nedjelju puni Stanovi, u to ne treba sumnjati. Ginut ćemo na terenu jer se na taj način moramo odužiti našim navijačima. Smatram da navijači u nedjelju moraju biti i strpljivi jer se samo tako može pobijediti Dinamo. Ili osvojiti bod što bi također bilo dobro. Sve osim poraza je uspjeh – zaključio je Surać.


Povratak Skočibušića i Santinija


Ivan Santini i Stjepan Skočibušić novi (stari) su igrači prvoligaša sa Stanova. Skočibušić je u Zadru bio prošlog proljeća, a Santini je izdanak Zadrove škole koji se kao mlad igrač otisnuo iz matičnog kluba.
– Santini je mladi dvadesetogodišnjak koji igra na poziciji napadača i smatram da bi nam mogao pomoći u nastavku prvenstva. Što se tiče Skočibušića kada smo uvidjeli da nema angažmana, a s obzirom sa smo deficitarni na poziciji stopera, odlučili smo ga vratiti u Stanove. U situaciji kao što je trenutačna kada Šiklić odrađuje kaznu zbog crvenog kartona nismo imali zamjenu na stoperskim pozicijama i zato će nam Stjepan itekako dobro doći – kazao je Zebić.