Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Beživotno tijelo pronađeno na području ninske lagune

20.08.2010. 22:00
Beživotno tijelo pronađeno na području ninske lagune


Njegova supruga u četvrtak nešto prije ponoći nazvala je policiju rekavši kako se njezin suprug nije vratio s ronjenja. Tijelo je pronađeno u petak oko 11 sati
Nakon intenzivne potrage u kojoj je sudjelovao policijski brod s roniocima PU zadarske u petak oko 11 sati na području ninske lagune pronađeno je beživotno tijelo 46-godišnjeg ronioca iz Mađarske.
Naime, prema informaciji iz PU zadarske u četvrtak nešto prije ponoći, njegova 39-godišnja supruga, zabrinuta i uspaničena prijavila je policiji kako se s ronjenja nije vratio njezin suprug. Oni su inače, ljetovali u jednom apartmanu u Ninu, a poslijepodne su se uputili na kupanje u uvalu Ždrijac. U četvrtak oko 17 sati njezin suprug je s ronilačkom opremom (maskom) ušao u more, a ona se vratila u apartman kako su se i bili dogovorili.
Međutim, kako se suprug nije vraćao, ona je pozvala policiju, a potraga je nažalost, okončana tragičnim završetkom. Nakon obavljenog očevida, mrtvo tijelo nesretnog Mađara prebačeno je na Odjel patologije zadarske Opće bolnice gdje će se obaviti obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.
Isti nesretni scenarij dogodio se i početkom ovog mjeseca kada je nestao ronilac iz Njemačke, kod otoka Premude.
I njegovo beživotno tijelo pronađeno je dan kasnije u jutarnjim satima, a pronašli su ga ronioci specijalne policije iz Zadra na dubini od oko 20 metara i to na lokaciji prolaza između hridi Masarine i Hripa. U ovom je slučaju bila riječ o njemačkom državljaninu u dobi od 24 godine koji je ronio na dah i koji je posljednjih nekoliko godina svakoga ljeta s nekolicinom prijatelja iz Njemačke dolazio na Premudu gdje bi boravili neko vrijeme i bavili se ronjenjem. Nestanak nesretnog mladića iz Njemačke, Nacionalnoj središnjici za traganje i spašavanje na moru tada je prijavio njegov prijatelj kad je vidio da se mladić ne vraća s ronjenja. Nakon dojave, na poziciju urona kod jugozapadnog dijela otoka Premude, isplovile su specijalna policija i brodica Lučke ispostave s otoka Silbe.