Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Karlo na crnoj listi

20.08.2010. 22:00
Karlo na crnoj listi


Ministarstvo mora prometa i infrastrukture objavilo je nedavno tzv. crnu listu brodova u domaćoj plovidbi. Lista je objavljena za razdoblje od 30. lipnja 2007. do 30. lipnja 2010., a na listi se nalazi ribarica “Karlo” u vlasništvu Blaženke Bačoka. U ministarstvu kažu da je ribarski brod “Karlo” u zadnje tri godine zaustavljen dva puta, pa je prema tome i dospio na “crnu listu” brodova u domaćoj plovidbi. Brod je inspektor Lučke kapetanije Rijeka pregledao 3. kolovoza 2009. i 1. travnja 2010. Prvi put je utvrđen nedostatak svjedodžbe o sposobnosti broda za plovidbu, a drugi put nedostatna obuka i držanje straže pomoraca te izdavanje svjedodžbi, pa mu je prema tome izrečena zabrana isplovljavanja.
Ribarica Karlo je bila brod obitelji Bačoka, potvrđuju nam u Ribarskom obrtu Bačoka. Međutim, brod je došao u vlasništvo Blaženke Bačoka, ali je prema informacijama iz tog obrta, navodno je kasnije preprodan drugom vlasniku u Kalima na otoku Ugljanu.
Osim Karla, iz Zadarske županije na listi su još ribarica “Balistina” u vlasništvu tvrtke Tar, Franka Poropata i Ratka Jureška iz Mrljana. Zabranjena je plovidba i “Kuni”, putničkom brodu Željka Carevića iz Dubrovnika, višenamjenskom “Opuzenu” Ivane Urlić iz Opuzena, ro-ro putničkom “Dominće” Mediteranske plovidbe iz Korčule te putničkom “Zlatnom žalu” u vlasništvu T.U.O Mankul.