Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Četiri pogotka u “generalci” sezone

20.08.2016. 22:00
Četiri pogotka u “generalci” sezone


Momčad Zadra odigrala je posljednju pripremnu utakmicu uoči početka nove sezone, kao što je poznato u Trećoj HNL – jug. U generalki je Butićeva momčad bila bolja od županijskog ligaša Hajduka iz Pridrage slaveći uvjerljivo 4:0. Po izrazito sparnom i vrućem vremenu odigrana je jučer utakmica na Stanovima koja se i neće pamtiti po nekim posebnim potezima. Međutim, to sigurno i nije bio cilj trenera Josipa Butića.
Već na otvaranju ovog dvoboja, točnije u 2. minuti susreta iskusni lisac Želimir Terkeš zabio je za vodstvo svoje momčadi. Ubačaj je došao od “drigenta” Dragana Župana, a Terkeš je glavom zakucao loptu u mrežu nemoćnog Pedića. Župan je u 20. minuti mogao povisiti vodstvo, ali ovoga puta Pedić je odlično reagirao i spriječio da lopta završi u njegovoj mreži.  Međutim, u 40. minuti nije bilo pomoći za Pridražane. Sami su skuhali situaciju pred svojim golom “predavši” loptu u noge Terkešu koji je lijepim lobom prevario vratara Hajduka. Mogao je Zadar u posljednjim trenucima utakmice i do povećanja vodstva, ali isto tako su mogli primiti zgoditak jer je i Hajduk imao jednu izglednu priliku.
U 60. minuti Zadar je zabio još jedan zgoditak. Čulina je opalio s 20 metara, neobranjivo za vratara Hajduka. Igrala se 80. minuta kada je Zadar odigrao možda i najbolju akciju na utakmici koja je završila pogotkom. Čulina je vidio Pranića, ovaj odlično uposlio Bubnjara kojem nije bilo teško s nekoliko metara poslati loptu u mrežu Pridražana.