Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zaposliti mlade kako ne bi odlazili

20.08.2016. 22:00
Zaposliti mlade kako ne bi odlazili


Za IX. izbornu jedinicu kaže se da je utvrda Hrvatske demokratske zajednice, a ja vam kažem da će tako i ostati. Stoga, mi je iznimna čast i veliko zadovoljstvo da sam nositeljica liste upravo u ovoj izbornoj jedinici među ljudima i ostalim kandidatima koji su vjerodostojni, obrazovani, sposobni, ljudima koji imaju znanja i iskustva i koji su branili ovu državu kada je bilo najteže i kada je trebalo, rekla je Branka Juričev Martinčev, nositeljica liste za IX. izbornu jedinicu i aktualna gradonačelnica Vodica na jučerašnjem predstavljanju liste HDZ-a na zadarskom Forumu.
U svom kratkom govoru i predstavljanju biračima Juričev Martinčev je još naglasila kako HDZ zna, može, prepoznaje i osjeća probleme koje najviše muče današnje društvo te će stoga posebnu pozornost kada, kako je istaknula, dođu na vlast, posvetiti demografskoj obnovi i mladima.
– Otvaranje novih radnih mjesta bit će naš prioritet. Obrazovanje je nešto u što ćemo ulagati jer mladi su naša budućnost. Osigurat ćemo stipendije i omogućiti mladima samozapošljavanje, povoljnim kreditima poticat ćemo stanogradnju jer obitelj je temelj svakog društva, poručila je Juričev Martinčev.
Druga na listi, Zadranka Grozdana Perić, rekla je kako će HDZ kada osvoji vlast posebnu pažnju posvetiti mladima, jer su oni budućnost ove zemlje, te će im omogućiti zapošljavanje kako ne bi odlazili. Referirajući se kratko na predstavljanje svog prethodnika Ante Sanadera i na status Zadra kao središta županije, naglasila je kako je njihova želja da Zadar ostane središte, ne umanjujući pri tom ničiju vrijednost.
Predstavili su se i ostali kandidati kao što je Darko Milinović kao četvrti na listi, potom redom Nedjeljko Dujić, Miro Kovač, Hrvoje Zekanović, Davor Lončar, Božidar Longin, Ivan Šikić, Željko Burić, Marijan Kusić, Martin Baričević te Željko Dilber.
Predsjednik HDZ-a i, kako su ga najavili, budući premijer Andrej Plenković, rekao je kako mu je posebno drago da je u prekrasnom gradu Zadru i u izbornoj jedinici koja je uvijek pobjeđivala, te kako vjeruje da će u devetoj i desetoj izbornoj jedinici zasigurno imati 16 mandata. Naglasio je da će se HDZ zauzimati za gospodarski rast i uzlet te da će se okrenuti budućnosti.
– Zalagat ćemo se i za rast mirovina, tako da one budu 60 posto prosječne plaće. Projekt Gaženica ide dalje a jedan od prioriteta bit će nam i razvoj pomorstva i ribarstva i to ne samo malog ribolova. Krenite organizirano i ostvarite još jednu izbornu pobjedu, poručio je jučer Plenković.