Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Gustafi rasplesali Providurovu palaču

Autor: Irena Jurjević

20.09.2008. 22:00
Gustafi rasplesali Providurovu palaču

Foto: Irena JURJEVIĆ



Providurova palača u petak navečer pretvorila se u pravu pravcatu štalu. Naime, tamo su gostovali vodeći hrvatski veseljaci – Gustafi, a dobrog raspoloženja nije nedostajalo tijekom cijelog koncerta. Veselica, ili kako vođa benda Edi Maružin voli kazati – štala, počela je odmah s taktovima prve pjesme, pa se tako slobodno može reći kako su Gustafi rasplesali sve što se rasplesati moglo.
Prokušana metoda po principu “red veselice, red laganice” i kod Zadrana je naišla na dobre reakcije, a uspješnice Gustafa “Ja nisa stija mala”, “Brkica” i “Gremo u Mexico” samo su neke od pjesama koje je neumorna ekipa iz Vodnjana izvodila tijekom večeri. Uz veselice koje su dopirale iz zvučnika, publika je imala prilike promotriti i pravi akrobatski spektakl prateće pjevačice, koja je tijekom koncerta sa svojim urnebesnim skokovima uvijek nanovo dokazivala kako je sve samo ne obični “back vokal”. Dakako, nije nedostajalo niti Maružinovih “šala i pošalica” kako to uvijek biva na svim veselicama, čime su Gustafi još jednom u nizu potvrdili svoj status ponajboljih domaćih zabavljača.
Koncert u Providurovoj je organizirala je studentska inicijativa “B.R.Z.a Svinja” na zadovoljstvo brojnih zadarskih poklonika ovog banda.
Band Gustafi je nastao prije punih 18 godina pod imenom “Gustaph y njegovi dobri duhovi” u Vodnjanu, mjestu kraj Pule u postavi Edi Maruzin, Čedomir Mošnja, Vlado Maruzin, Livio Morosin i Igor Arih. Nakon Zadra, Gustafe očekuje gostovanje na Rujan festu u Zagrebu, nakon čega slijedi zajednički nastup s Postolarom Tripperom na Danima županije u Pazinu. Dobra vijest za sve zadarske ljubitelje veselih Istrijana jest i ta da Gustafi u Zadar ponovno dolaze za Novu godinu kada će gostovati u Arsenalu.