Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Za sportske objekte Općina Preko izdvojila preko milijun i pol kuna

Autor: Siniša Klarica

20.09.2008. 22:00
Za sportske objekte Općina Preko izdvojila preko milijun i pol kuna

Foto: Adam VIDAS



Osim igrališta u Lukoranu u subotu je predsjednik HOO-a Mateša obišao i malonogometna igrališta u Poljani, Ugljanu te igralište za veliki nogomet u Sutomišćici
Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša u pratnji glavnog tajnika Josipa Čopa i predstavnika Športske zajednice Zadarske županije obišao je u subotu novoizgrađeno sportsko igralište u Lukoranu. Igralište za mali nogomet i košarku s tartan podlogom izgrađeno je nedavno u okviru zajedničkog programa HOO-a i lokalnih sportskih zajednica. U njegovoj gradnji, koja je koštala 300.000 kn sudjelovali su Općina Preko sa 150.000 kn, komunalno poduzeće Otok Ugljan s 50.000 i HOO sa 100.000 kn.
– Treba čestitati lokalnoj upravi ne samo što je učinila na planu sporta, nego i ostale infrastrukture kao što su vodovod i kanalizacija. HOO podržava način na koji Općina Preko prilazi izgradnji sportske infrastrukture jer to je najbolji način da se štiti baza sporta i da se što više djece uključi u aktivno bavljenje sportom, rekao je nakon obilaska Zlatko Mateša.
Njegov domaćin i općinski načelnik Ante Jerolimov naglasio je da je Općina Preko u zadnje 3-4 godine odvojila preko milijun i pol kuna. Izgradila su se tri igrališta za “manje” sportove te uredila dvorana koja je pri osnovnoj školi.
– Naše opredjeljenje je da mladi imaju gdje igrati i trenirati na ovom području. Poznato je da je ovaj kraj iznjedrio dosta državnih reprezentativaca u raznim sportovima. Izgradnja ovakvih sportskih objekata je najmanje što se moglo napraviti za našu mladež, rekao je Ante Jerolimov.
Osim igrališta u Lukoranu u subotu je predsjednik HOO-a Mateša obišao i malonogometna igrališta u Poljani, Ugljanu te igralište za veliki nogomet u Sutomišćici.