Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Grad više ne može plaćati klubu vodu

20.09.2010. 22:00
Grad više ne može plaćati klubu vodu


Vodovod Zadar tužio je ovih dana Košarkaški klub Zadar zbog neplaćenih računa za vodu. Trgovačkom sudu u Zadru tužen je i Hrvatski košarkaški savez, ali za puno manji iznos računa. Direktor Vodovoda Hrvoje Patrk nije jučer htio govoriti o iznosu koji duguje KK Zadru.
– Ne znam smijem li uopće govoriti o iznosu budući da je cijela stvar na sudu. Uostalom, ali i ne znam u ovom trenutku za koliki iznos je tužen KK Zadar. Riječ je o tome da smo mi morali pokrenuti postupak da ne bi nastupila zastara koja za gospodarske subjekte nastupa nakon tri godine, a za građane nakon godinu dana, rekao je Patrk.
Patrk nije htio potvrditi da se radi o iznosu od nekoliko stotina tisuća kuna, ali je dodao da nije riječ o dugu koji je nastao jučer, već da se svakom ispostavom računa korisniku jasno naznačavalo koliko je otprije dužan za isporučenu vodu. Što više, Patrku je ovo, od 1. lipnja 2009. od kada je stupio na dužnost prvog čovjeka zadarskog Vodovoda, prvi put da utužuje KK Zadar, pa ne zna tko je dosad i kako zadarskim košarkašima plaćao račune za vodu. Međutim, doznajemo da je račune plaćao KK Zadar i to iz tekućeg poslovanja. Ako je bilo potrebno, Grad Zadar mu je za te potrebe transferirao sredstva. Ove godine, kako doznajemo u Gradu Zadru, to neće biti slučaj budući da je gradska blagajna prilično ispražnjena.