Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Počelo prikupljanje prijedloga za javna priznanja Grada Zadra

20.09.2011. 22:00
Počelo prikupljanje prijedloga za javna priznanja Grada Zadra


Živko Kolega, predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra, oglasio je poziv za podnošenje prijedloga za javna priznanja Grada Zadra za 2011. godinu koja se dodjeljuju na svečanoj sjednici u povodu Dana grada.
Iako je praksa da imena kandidata ostanu tajna do same sjednice, obično ona procure u javnost, a tako je bilo i prošle godine, kako je tada kazao gradonačelnik, mimo njegove volje.
Kako je rekla Ivana Dadić, viša stručna suradnica za informiranje u Gradu Zadru, iako je još rano reći, vjeruje da će kandidati do sjednice ostati tajni.
– Tek je raspisan natječaj, Odbor za dodjelu javnih priznanja se još nije sastao, ali kandidati su u principu uvijek tajni. Prijedlozi se ni ne otvaraju dok svi ne pristignu i dok se Odbor ne sastane, kazala je Dadić.
Prijedlozi se zaprimaju do 14. listopada. Prošle godine se nakon dodjele priznanja pobunio Arsen pl. Vusio, koji je bio nominiran za nagradu, da je Grad produžio rok za zaprimanje nominacija jer ih je prvotno bilo pristiglo premalo.
No, kako je jučer rekla Dadić, ni dosad nije bila praksa da se produžuju rokovi, a teško je sada reći hoće li se produživati ukoliko zaprime premalo prijedloga.
Kako stoji u pozivu, prijedloge mogu slati fizičke i pravne osobe, uz pismenu suglasnost predložene osobe, osim ako se radi o posthumnom priznanju. Prijedlozi se mogu podnositi za počasnog građanina, za Nagradu Grada Zadra za životno djelo, Nagradu Grada Zadra i za dodjelu Grba Grada Zadra.
Prijedlozi se šalju na adresu: Grad Zadar, Odboru za dodjelu javnih priznanja, Narodni trg 1, Zadar.