Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Pedeset spasilaca pokazalo znanje, tehniku i – atletska tijela

20.09.2013. 22:00
Pedeset spasilaca pokazalo znanje, tehniku i – atletska tijela


Hrvatski Crveni križ organiziranjem spasilačkih natjecanja nastoji sportom privući mlade u spasilačku službu te ukazati na potrebu organizacije spasilačkih postaja na svim plažama u Republici Hrvatskoj


Pedesetak spasilaca iz cijele Hrvatske jučer je krenulo u odmjeravanje svojih snaga na osmom Nacionalnom natjecanju Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja koje se ove godine održava u Turističkom naselju Zaton.
Natjecanje je započelo jučer izjutra na pješčanoj plaži turističkog naselja Zaton gdje su se spasioci odmjeravali u tri discipline: utrka na vodi, timska utrka spašavanja s plutačom i individualna utrka spašavanja s plutačom. Istog dana održale su se kvalifikacije i finala u navedenim disciplinama, dok je svečanost samog otvaranja održana nešto kasnije tog dana.
Sveukupno je sudjelovalo šest klubova kako iz probalja, tako i iz kontinentalnih djelova: Boškarini – Istra, Henry Dunant – Zagreb, Neptun – Dubrovnik, Posejdon – Rijeka, Splitski galebovi – Split i Sunseekers – Osijek. Nastavak natjecanja je predviđen i za danas kada se očekuju odmjeravanja u tri discipline: trčanje-plivanje-trčanje, super lifesaver te osvajanje zastavica.
Hrvatski Crveni križ organiziranjem spasilačkih natjecanja nastoji sportom privući mlade u spasilačku službu te ukazati na potrebu organizacije spasilačkih postaja na svim plažama u Republici Hrvatskoj, poručili su iz ove organizacije, a kako je spasilački sport i općenito profesija spasioca u vodi vrlo je kompleksna i zahtjevna aktivnost, kako fizički tako i psihički, pozivaju se svi zainteresirani da dođu u Zaton te i iz prve ruke pogledaju umješnost hrvatskih spasilaca.