Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pobijedili Zadrani i prijateljstvo

20.09.2013. 22:00
Pobijedili Zadrani i prijateljstvo


Strukovna škola Vice Vlatkovića još je jednom ugostila učenike i profesore prijateljskih škola iz Češke, Mađarske i Slovačke kao domaćin međunarodnog natjecanja u različitim sportskim disciplinama koje se između ovih četiriju škola održava već desetak godina.
Zadarska strukovna škola domaćin je po drugi puta. Prvi put to je bilo 2009. godine u novootvorenoj dvorani Višnjik koja je i ove godine bila mjesto natjecanja, a Zadrani se za ovu godinu mogu pohvaliti i ukupnom pobjedom.
Jučerašnja natjecanja su se odvijala u nogometu, košarci, stolnom tenisu te atletici u kojoj su se trčale utrke na 100, 400 i 1.500 metara. U svim disciplinama, osim u stolnom tenisu gdje su prvo mjesto zauzeli Slovaci, Zadrani su osvojili vodeća mjesta, osiguravši si tako ukupnu pobjedu. Drugo mjesto pripalo je Slovacima, a Mađarima treće. Sveukupno, u natjecanjima je sudjelovalo 88 učenika, u pratnji petnaest nastavnika, a prve korake u ovom dugogodišnjem prijateljstvu započele su Strukovna škola Vice Vlatkovića i Strukovna škola “Arpad” iz grada Szekesfehervara.