Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Preskočiti Crikvenicu

Autor:

20.10.2009. 22:00
Preskočiti Crikvenicu


Smatram da smo jača momčad od njih, a tu bismo kvalitetu trebali kapitalizirati u osmom kolu u Crikvenici – ističe Cota


Dovođenje Tomislava Balenta na vrata Zadar Slada pokazalo se dobrim ovogodišnjim potezom, no kako on sam kaže, svaki klub treba raditi na ojačanju baze domaćih igrača. Upravo iz zadarske rukometne škole ponikao je Ivan Cota, trenutačno drugi vratar, ali i vrlo dobra alternativa iskusnijem Balentu. Iako je Cotin učinak rjeđe spominjan, u svaku od pet nanizanih pobjeda mladi je vratar ugradio svoj doprinos. Pred prvi trening nakon Kaštela i početak priprema za utakmicu sa Solinom, razgovarali smo s čuvarom zadarske mreže čija će dobra forma također utjecati na sastavljanje slagalice zvane Premijer liga.
Iz Kaštela ste se vratili s dva boda, no igra Zadra nije oduševila.
– Obrana je ključ svega, međutim protiv Adriachema taj segment igre dugo nije štimao. Uspjeli smo se othrvati tek potkraj drugog poluvremena, što ćemo svakako morati popraviti pred jake utakmice koje nas očekuju. 
Jeste li zadovoljni minutažom i svojim učinkom?
– Zasad sam zadovoljan i jednim i drugim. Naravno da bih volio u igri provesti još više vremena, ali bitno je i iskustvo koje stječem uz Tomislava. Radi se o vrataru čija će mi pomoć uvelike koristiti u nastavku karijere. Malo po malo, dobivam svoju priliku.
Koliko će vas poremetiti odlazak Natka Merhara, i postoji li uopće alternativa Ivanu Ninčeviću budući da je trajanje njegova boravka u Zadru neizvjesno?
– Nije tajna da smo oslabljeni Natkovim odlaskom, ali nema straha dok je Ninčević u našim redovima. Smatram da bi Buovac mogao poslužiti kao jedno od prijelaznih rješenja u slučaju Ninčevićeve ozljede ili prelaska u drugi klub, dok bi se za neko trajno rješenje trebala pobrinuti struka. Nadam se da do kraja sezone nećemo morati u potragu za novim lijevim krilom.
Nakon lakšeg ogleda sa Solinom slijedi jednotjedna pauza nakon koje putujete kod vodeće Crikvenice. Ima li Zadar Slad kvalitetu potrebnu za svladavanje do sada najuvjerljivije momčadi?
– Smatram da smo jača momčad od njih, a tu bismo kvalitetu trebali kapitalizirati u osmom kolu u Crikvenici. Taj zadatak sigurno neće biti lak budući da su se i oni pojačali ove sezone, te također, pretendiraju za sam vrh. Iako će na kraju dva prvoplasirana kluba ući u Premijer ligu, naša je želja zauzeti vodeće mjesto.