Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Teško se oporaviti nakon onakvog poraza

Autor: Drago Bajković

20.10.2009. 22:00
Teško se oporaviti nakon onakvog poraza

Foto: Vedran SITNICA



Maksimalno odgovorno i pametno moramo odigrati protiv Riječana koji nemaju kompleks Stanova, već su nas u nekoliko navrata nadigrali i pobijedili na našem terenu. Ako budemo pravi i od prve minute pokažemo tko je gazda na Stanovima onda ćemo na kraju slaviti tri boda protiv Rijeke, kazao je Surać


Vjerojatno je u mislima Zadra još prisutan bolni poraz u Zaprešiću. Međutim, vremena za vraćanje unatrag nema jer pred vratima je domaći ogled s Rijekom. Da su Zadrani uspjeli pobijediti Inter danas bi se s puno manje pritiska gledalo na utakmicu s momčadi s Kvarnera. Ovako, protiv Vulićeve momčadi Zadrani jednostavno nemaju izbora, pobijediti se mora.
– Teško se oporaviti nakon onakvog poraza u Zaprešiću kojeg jednostavno nismo smjeli dopustiti. Ogorčenje je veliko – kazivao je jučer ujutro kapetan momčadi Zadra Jakov Surać.
– Umjesto da utakmica završi 5:1 za nas mi smo dopustili da se već grogirani suparnik vrati u utakmicu. Sve smo imali na dlanu, a tako glupo smo poraženi. Sami sebi smo zakomplicirali život, a razlog je isključivo neodgovornost u igri. I tome jednostavno mora doći kraj jer ovako lako gubiti bodove je nedopustivo.
Rijeka sve bolja
Čini se da je Interov drugi zgoditak potkraj prvog poluvremena prilično negativno utjecao na igru Zadrana.
– Taj zgoditak koji je Inter postigao u 42. minuti nas je izbacio iz takta jer do tog smanjenja vodstva nije smjelo doći. Međutim, i dalje smo imali prednost i suparnika koji nije briljirao. U drugom poluvremenu smo imali pregršt odličnih situacija da dotučemo suparnika, a mi smo uvijek tražili potez više i te prigode su odlazile u nepovrat. Radi se očito o taktičkoj nedisciplini i neodgovornosti u igri. Kada suparniku na gostovanju zabiješ tri zgoditka moraš kući donijeti barem bod. Ma i to je malo jer smo imali pobjedu u džepu.
Atmosfera u momčadi je nakon ovakvog poraza prilično poljuljana.
– Teško je svima nakon ovakvog poraza, u autobusu nitko nikoga nije gledao u oči. Kada izgubiš 1:0 ili 2:0, pomiriš se s porazom i sam sebi kažeš da je suparnik bio bolji. U ovoj situaciji to je teško, jer si bio bolji, ali zbog već navedenih razloga, bolje rečeno gluposti, izgubiš utakmicu.
Rijeka je pred vratima, a Zadar se po ustaljenom običaju mora nakon gostujućih poraza vaditi na Stanovima.
– Nemamo previše vremena jer nas očekuje teška utakmica protiv Riječana. Da smo pobijedili u Zaprešiću, što smo morali, protiv Rijeke bi pritisak bio puno manji. Ovako, izbora nema, Rijeku moramo pobijediti kako znamo i umijemo. A to neće biti nimalo lako. Radi se o mladoj momčadi koja se polagano diže iz utakmice u utakmicu.
Nema alibija
Prvoligaš s Kvarnera nedavno je promijenio trenera, za kormilo je sjeo Zoran Vulić. Uz to izgubili su dva najkvalitetnija igrača, braću Anasa i Ahmada Sharbinija.
– Već se vidi Vulićev rad, naravno i njemu treba vremena da posloži sve kockice. Protiv Osijeka su odigrali neodlučeno na Kantridi. Vjerojatno nisu ni oni u potpunosti zadovoljni tim rezultatom, ali ipak nisu poraženi poput nas. Što se tiče odlaska braće Sharbini koji su bili njihovi najbolji igrači to nama i ne znači previše. Prije, dok su oni bili u Rijeci sve je išlo preko njih, što znači da su ostali igrači mogli biti nešto opušteniji. Sada je Rijeka kompaktnija, svi moraju davati svoj maksimum i to za nas, ako ne budemo oprezni, može biti vrlo opasno.
Koji je recept za pobjedu nad Rijekom?
– Prije svega ne smije biti nikakvog kukanja zbog ozlijeđenih igrača kojih ima u našim redovima. Tko god uđe umjesto njih mora dati svoj maksimum na terenu. Nema nikakvih alibija. Maksimalno odgovorno i pametno moramo odigrati protiv Riječana koji nemaju kompleks Stanova, već su nas u nekoliko navrata nadigrali i pobijedili na našem terenu. Ako budemo pravi i od prve minute pokažemo tko je gazda na Stanovima onda ćemo na kraju slaviti tri boda protiv Rijeke. Jednostavan i već prokušan recept – kazao je na kraju razgovora Surać.