Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nismo bez šansi u Vinkovcima

20.10.2011. 22:00
Nismo bez šansi u Vinkovcima


Cibalia se mora vaditi nakon poraza u Šibeniku, a pod imperativom je uvijek teško igrati. Bit će teško, ali smatram da nismo bez šansi u Vinkovcima. Uspjeh bi svakako bio i bod, ali da bi do njega došli moramo igrati na pobjedu – kazao je Pezo


Približava se subota, dan kada će Zadrani u Vinkovcima pokušati što više otežati posao Cibaliji. Još uvijek pod dojmom velike pobjede nad Dinamom i napunjena samopouzdanjem, Zebićeva “vojska” jednostavno će svim silama juriti po pozitivan rezultat. Nažalost, u dvoboju s “modrima” vrlo važan trojac Zadra – Surać, Santini, Banović, zaradio je treći žuti karton i neće konkurirati za sastav u Vinkovcima. Ipak vrijedilo je, prvak je pao u Stanovima.
– Bilo je fantastično, Dinamo se ne pobjeđuje svaki dan. Od iskusnijih Suraća i trenera Zebića čuo sam da je ovo možda i najbolja utakmica Zadra unatrag puno sezona. Sve je štimalo, od obrane do napada i pokazali smo da možemo puno – kazivao je jučer Toni Pezo, koji je protiv Dinama odigrao bez pogreške, poput svojih suigrača.
– Iznenadili smo “modre”, odigrali su praktički cijelu utakmicu bez šanse, ako izuzmemo zgoditak koji su postigli. Tu smo malo zaspali, Tonel je iznenadno centrirao, a Beqiraj ostao sam i poentirao. Možda bi prilikom mogli okarakterizirati situaciju iz 94. minute kada je Vasilj uklizao Leki i otklonio svaku opasnost. A mi smo pored dva zgoditka imali još dosta prilika za gol.
Pezo ističe momčadsku igru na granici fanatizma koja je na kraju donijela veliki trobod.
– Nismo se predavali nakon gola Beqiraja, već smo nastavili igrati svoju igru. To je donijelo rezultate i s dva pogotka, Begonje i Santinija stigli smo do pobjede. Borbenost i motiviranost je bila na visokom nivou, u svakom trenutku su igrači pomagali jedan drugome. Publika je bila naš 12. igrač i nosila nas tijekom svih 90 minuta. U svakom slučaju utakmica za pamćenje.
Pezo je htio istaknuti jednu pojedinost.
– Kada bi samo dio ove borbenosti prenijeli na druge utakmice, smatram da bi vrlo brzo bili u samom vrhu ljestvice uz bok Splitu. Vjerujem da će to tako i biti ako nastavimo u ovome ritmu, a prvu priliku imamo već u Vinkovcima.
Svjestan je da neće biti lako bez Santinija, Suraća i Banovića, ali…
– Činjenica je da će nam Santini, Surać i Banović puno nedostajati. Dovoljno je vidjeti podatak koliko nam je pobjeda svojim golovima donio Santini, pa da utvrdimo kako ćemo biti hendikepirani na gostovanju kod Cibalije. Vjerujem da će igrači koji dobiju prigodu zaigrati umjesto ovoga trojca dati sve od sebe da na što bolji način nadomjeste ove izostanke. Cibalia se mora vaditi nakon poraza u Šibeniku, a pod imperativom je uvijek teško igrati. Bit će teško, ali smatram da nismo bez šansi u Vinkovcima. Uspjeh bi svakako bio i bod, ali da bi do njega došli moramo igrati na pobjedu – izričit je na kraju razgovora bio Pezo.