Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Malik: Prijeti nam prava zaraza

20.10.2013. 22:00
Malik: Prijeti nam prava zaraza


U redu je hraniti životinje, ali baš u blizini stambenih objekata i nije. Točno znamo kako ide procedura svakog jutra. Prvo se ranije javljaju galebovi, pa onda golubovi i svi oni svoj izmet ostavljaju tik do prozora naših susjeda i to u enormnim količinama, kaže Malik


Situacija je postala neizdrživa i ako se ovo ne riješi prijeti nam prava zaraza, govori Božo Malik, stanar Ulice dr. Franje Tuđmana koji se već godinama bori s galebovima, golubovima, mačkama i štakorima koji dolaze na ostatke hrane njegove susjede.
– Kada izađemo iz portuna moramo prvo pljeskati da se golubovi razbježe, jer ako to ne napravimo prolazimo kroz oblak prašine koji oni naprave kad dođemo. Svi smo u potencijalnoj opasnosti da se zarazimo, govori Malik koji je sa svojom susjedom koja hrani životinje pokušao prvo porazgovarati, međutim ona je odbila premjestiti hranilište na neku drugu lokaciju jer joj je ova najbliža, a i tvrdi da su se njeni golubovi naviknuli na ovu lokaciju.
– Ona se tim stvarima bavi godinama. Hrani golubove, mačke, a kad nema mačaka, preko noći dođu štakori. I taj kruh se stalno slaže… Kad padne kiša razmočeni kruh se samo širi okolo. Galebovi ga razbacuju i bude ga posvuda, prepričava Malik, dodajući kako tom ulicom prolazi i velik broj učenika, budući da su u blizini Medicinska, Poljoprivredna i Glazbena škola.
 – U redu je hraniti životinje, ali baš u blizini stambenih objekata i nije. Točno znamo kako ide procedura svakog jutra. Prvo se ranije javljaju galebovi, pa onda golubovi i svi oni svoj izmet ostavljaju tik do prozora naših susjeda i to u enormnim količinama. Baca se kruh, baca se smrdljiva riba i to već postaje nepodnošljivo, kazuje Malik koji je sve to prije dva tjedna objavio i komunalnom redarstvu u kojem su mu obećali da će nešto napraviti, međutim nisu još napravili ništa, dodao je.
Bio je i kod sanitarnih inspektora koji su ga poslali na Zavod za javno zdravstvo, a koji su pak, iako su bili jako ljubazni i otvoreni za suradnju, rekli kako prvo moraju poslati dopis – sanitarnoj inspekciji.
– Svi oni rekli su mi da ne postoji čvrsta točka u zakonu na koju se mogu uhvatiti. Donosio sam im slike da vide o čemu se radi, no slike ne mogu dočarati smrad koji se širi i širi…