Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Milin: S devet prekršaja ne može se do uspjeha

20.10.2013. 22:00
Milin: S devet prekršaja ne može se do uspjeha


Nakon razgovora s igračima morat ću, čini se, povući neke nepopularne poteze. Očito će netko morati na tribinu – kazao je Ferdo Milin, trener Zadra


Zadrani nisu uspjeli i peti put zaredom na Kantridi ostati neporaženi. U 13. kolu Prve HNL momčad Ferde Milina doživjela je u Rijeci uvjerljivi poraz koji i nije neko iznenađenje ako se zna snaga i kvaliteta subotnjeg suparnika. Međutim, uoči utakmice na Kantridi Zadrani su najavljivali da će dati sve od sebe kako bi ostali neporaženi i svi su se u Donatovu gradu nadali da će im to poći za nogom. Nažalost, novo čudo se nije dogodilo na Kantridi i Zadranima ništa drugo ne preostaje nego da se okrenu nadolazećim susretima, prvo opasnom Splitu koji stiže na Stanove.
Da sve ne bi bilo crno valja naglasiti da je Zadar u prvom poluvremenu dvoboja na Kantridi uspio držati “nulu”. Rijeka nije uspijevala pronaći put do Matkovićeve mreže, a  to je zasluga Zadrove momčadi koja je uspjela otupiti oštrice domaćina, prije svega opasnog Benka. Međutim, u drugom poluvremenu priča se okrenula. Domaćin je u nastavak utakmice ušao još odlučniji, a momčad sa Stanova je izgledala kao ementaler, puna rupa kroz koje su riječki napadači prolazili kao od šale. Vrlo brzo stigla je kazna. Najprije je Benko s “kreča” u 53. minuti doveo domaćine u vodstvo, da bi samo sedam minuta kasnije Kramarić povisio na 2:0. Utakmica je praktički već u tim trenucima bila riješena. U završnici utakmice Benko je svojim drugim zgoditkom stavio točku na “i” ovog dvoboja.
U nedjelju ujutro trener Ferdo Milin i dalje nije krio razočarenje porazom na Kantridi.
– Nikada nije problem izgubiti utakmicu ako na travnjaku daš sve od sebe. Međutim, Zadar na Kantridi nije pokazao sve što zna i to je ono što me ljuti – kazivao je jučer ujutro Zadrov strateg.
– Svjedoci ste da kao trener nikada ne iznosim neke stvari u javnost, uvijek odgovornost preuzimam na sebe, a ono što imam  reći igračima kažem im u četiri oka. Međutim, ovoga puta ću napraviti mali odmak od toga i odmah ću javno reći da igrači u Rijeci nisu dali ono što sam od njih tražio i očekivao. Ne može se u takvoj utakmici napraviti devet prekršaja i očekivati pozitivan rezultat. Nije stvar u prekršajima, da me ne bi netko krivo razumio. Stvar je u tome da nije bilo dovoljno agresivnosti i želje i to onda mora završiti ovako kako je završilo. A tako više neće ići, nakon razgovora s igračima morat ću, čini se, povući neke nepopularne poteze. Očito će netko morati na tribinu.
Nema puno vremena, Milin se već okrenuo subotnjoj utakmici sa Splitom na Stanovima.
– Split je pobijedio Dinamo na svom travnjaku što dovoljno govori o njihovoj snazi i kvaliteti. Oni su već trebali biti puno više na ljestvici, ali malo smo im i mi odmogli onom pobjedom u Parku mladeži. Sigurno će se na Stanovima htjeti osvetiti za taj poraz. Na mojim igračima je zadaća shvatiti kako se ne mogu birati utakmice, da u svaku moraju ući sa 120 posto i onda će doći i uspjesi. Odigramo li kako znamo možemo ponovno pobijediti Split. Malo će nam pomoći i izostanci Bellea i Vojnovića, iako Split ima puno odličnih igrača koji ih mogu zamijeniti. Nema očajavanja, idemo se pripremiti za Split – kazao je na kraju razgovora Milin.