Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pješice od Zadra do Nina

20.10.2013. 22:00
Pješice od Zadra do Nina


Dragi mladi, budućnost ovog svijeta leži u vama. Vaša prisutnost obnavlja, pomlađuje i daje nam zajedničku snagu, kazao je uz ostalo u svojoj propovijedi don Dario Tičić


Zadarska nadbiskupija putem njenog Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević te putem Povjerenstva za duhovna zvanja i ministrante, a uz potporu gradskih župa na početku ovogodišnje akademske i školske 2013./2014 godine organizirala je tradicionalno spomen hodočašće srednjoškolaca i studenata iz Zadra Majci Božjoj, Gospi od Zečeva, u kraljevskom gradu Ninu. U ovoj godini proglašenom Godinom vjere u kojoj se žrtvom hodočašćenja moli za duhovna zvanja pozivu se odazvalo preko sto mladih zadarskih srednjoškolaca, studenata i polaznika sjemeništa Zmajević.
Za vrijeme puta koji je u idealnim vremenskim prilikama trajao nešto više od tri sata molila se krunica te su se uz pratnju na gitarama pjevale poznate sakralne pjesme.
Ispred župne crkve sv. Anselma dobrodošlicu je u svoje osobno te u ime svih žitelja grada Nina poželio dekan ninskog dekanata i nadžupnik don Božo Barišić.
Po okončanju misnog slavlja hodočasnici i njihovi domaćini nastavili su druženje u novoizgrađenoj vjeronaučnoj dvorani i dvorištu župne kuće. Jednodnevni boravak u Ninu iskorišten je također za razgledavanje ninskih kulturno-povijesnih znamenitosti.