Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

“U početku bijaše Riječ… i Riječ kruhom postala”

20.10.2013. 22:00
“U početku bijaše Riječ… i Riječ kruhom postala”


Jer kada kažemo kruh naš svagdašnji, dobro je da znamo što to govorimo, da ga cijenimo i ne bacamo jer mnogi ga ljudi nemaju – to nikako ne treba zaboraviti, poručio je Ivica Kero


Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježen je u Srednjoj školi Biograd na Moru prigodnom svečanošću i blagoslovom kruha. Pod motom “U početku bijaše Riječ… i Riječ kruhom postala”, učenici su pripremili štandove s plodovima jeseni i, kako je rekao župnik biogradske Sv. Stošije mons. Ivica Mustać, “plodovima malih vrijednih ljudi”.
Već tradicionalno bogato postavljeni stolovi s brojnim proizvodima od brašna, kruha, slana i slatka peciva te prava mala remek-djela napravljena s puno mašte mogla su se vidjeti u izložbenom prostoru škole. Svu tu raskoš boja, oblika, mirisa i okusa blagoslovio je mons. Mustać.
– Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni, kazao je župnik.
Nazočnim učenicima i njihovim profesorima obratio se i ravnatelj škole prof. Ivica Kero, izrazivši pritom posebno zadovoljstvo što su za ovogodišnju manifestaciju sve ponuđene proizvode pripremili sami učenici škole.
– Uz pomoć sponzora, pekara Duo Peka i Luiđi iz Biograda na Moru te Exclusive Toursa iz Pakoštana, sve ponuđeno na stolovima uradak je samih učenika. Doista smo ponosni na učenike naših profesora kuharstva Marina Banovića i profesora ugostiteljskog posluživanja Jakova Vulina koji su koordinirali čitavim projektom, istaknuo je ravnatelj Kero.
Nakon prigodnih riječi učenici i profesori su degustirali ponuđene delicije i svi se složili u jednom da su izvrsne i to ne samo izgledom već i vrlo ukusne, a što su potvrdili i za trenutak ispražnjeni bogati stolovi.