Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Dinamo je favorit, ali…

Autor: Drago Bajković

20.11.2008. 23:00
Dinamo je favorit, ali…

Foto: Vedran SITNICA



Dinamo je jedna od najkvalitetnih momčadi u Hrvatskoj, uostalom lideri su prvenstva, a uz to igraju na svom terenu. Mi u tom dvoboju nemamo što izgubiti u upravo zbog te činjenice moramo odigrati najbolje što možemo u ovome trenutku.
U miru i tišini pripremaju se Zadrani za nedjeljno gostovanje u Maksimiru. Nakon pobjede nad Šibenikom lakše se diše u Zadrovoj svlačionici, svjesni su svi da je eventualni kiks u toj utakmici mogao biti koban za ambicije momčadi sa Stanova u očuvanju prvoligaškog statusa. Ovako, uhvaćen je bodovni priključak s ostalim momčadima donjeg doma prvoligaške ljestvice i Zadrani se nadaju kako u sljedeća tri kola čak mogu i preskočiti nekoga od direktnih konkurenata.
– Najvažnija su tri boda koje smo osvojili protiv Šibenika. Nije se ni moglo očekivati da ćemo umirati u ljepoti igre jer situacija na ljestvici nam to ne dozvoljava – kazivao je jučer ujutro Ninoslav Parmaković, stoper Zadra.
– Psihološki pritisak na nama igračima prije te utakmice bio je uistinu velik. Ponajprije zbog činjenice da moramo pobijediti jer da smo kojim slučajem izgubili imali bi vrlo male šanse da u nastavku prvenstva očuvamo prvoligaški status. Drugi razlog su priče koje su kolale danima prije o dogovoru Zadra i Šibenika. Pitam se tko to danas nekome pušta utakmicu ili dogovara rezultat u situaciji kada bodovi svima trebaju. Presretan sam što smo još jednom demantirali te priče i nadam se da u budućnosti ulica neće stavljati takav teret nama na leđa. Te priče samo pojačavaju strah od greške i u situaciji kada se moramo koncentrirati na igru mi moramo razmišljati o stvarima kojima nema mjesta u nogometu.
Zadar je pobjedom nad Šibenikom ponovno na tri boda od pretposljednje Cibalije.
– Najvažniji je taj priključak s momčadima koje se nalaze ispred nas na ljestvici. Sada zaostajemo tri boda za Cibalijom, četiri za Croatijom, pet za Interom i sedam za Rijekom. Zaprešićani se dižu i s dvije pobjede zaredom i to u gostima pokazali su da znaju igrati. Čini mi se da su Cibalia i Croatia u krizi, iako su Vinkovčani napravili iznenađenje prošlog kola kada su remizirali s našim sljedećim suparnikom Dinamom. Ne treba zanemariti činjenicu da se ta četiri kluba u sljedećem kolu sastaju međusobno, i da neće moći svi osvojiti bodove. Primarno je da mi u sljedeća tri kola napravimo najviše što se može napraviti i ako bude moguće još se više približimo nekome od konkurenata. Nije nemoguće da nekoga i preskočimo na ljestvici, a to bi bilo odlično jer bi puno mirniji mogli na odmor. A onda bi se dobro u zimskom periodu pripremili za proljetna iskušenja.
Prije toga treba na megdan Dinamu u Maksimir.
– “Modri” su apsolutni favoriti u toj utakmici. Dinamo je jedna od najkvalitetnih momčadi u Hrvatskoj, uostalom lideri su prvenstva, a uz to igraju na svom terenu. Mi u tom dvoboju nemamo što izgubiti u upravo zbog te činjenice moramo odigrati najbolje što možemo u ovome trenutku. Još nam je u sjećanju prvi ovosezonski dvoboj s Dinamom na Stanovima kada smo ih imali “na leđima”, a ipak smo u drugom poluvremenu uspjeli prokockati vodstvo od 2:0 i doživjeti poraz. Lopta je okrugla i nikada ne znaš kada će ti vratiti ono što ti je uzela. Uvijek se treba nadati i ne bahatiti previše. Kao što sam rekao Dinamo je favorit, ali…- kazao je na kraju razgovora Parmaković.


 LOŠ REZULTAT S KANTRIDE


Rijeka je na Kantridi u zaostaloj utakmici Prve HNL, slavila protiv Dinama. Parmaković smatra da taj rezultat baš i ne odgovara Zadranima koji u nedjelju gostuju na Maksimiru.
– Rijeka je zasluženo slavila protiv Dinama 1:0. Činjenica je da je rani crveni karton Bišćana uvelike odredio tijek i ishod te utakmice. Po meni isključenje je opravdano, Bišćan je zakasnio u reakciji i zasluženo ranije otišao put svlačionice. Nisam siguran da nam ovaj rezultat odgovara jer unatoč tome što je Dinamo prvi na ljestvici Hajduk mu puše za vrat na samo jedan bod zaostatka. Sigurno će protiv nas uložiti i posljednje atome snage da nas pobijede. S druge strane smatram da previše ne smijemo razmišljati o njima već uložiti sve snage da se s Maksimira vratimo s pozitivnim rezultatom.




 ČETVORICA NASTUPILA PROTIV MAĐARSKE


U utakmici Kupa Alpe Adria (U-20) između Hrvatske i Mađarske (1:1) u Vrbovcu nastupila su i četvorica igrača Zadra. Svih 90 minuta na golu je odradio Antonio Ježina, prvih 45 minuta igrao je Marin Ljubičić dok je Filip Ozobić u igru ušao u 46. mitu. Minutažu je upisao i Ante Mitrović koji je priliku dobio od 67. minute.