Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Osušiti pršut i uzeti bodove

Autor:

20.11.2009. 23:00
Osušiti pršut i uzeti bodove

Foto: Vedran SITNICA



U zdravstveni karton Zadrana upisana je i Brkljačina ozljeda zgloba, no on je također na popisu putnika za Trilj. Iako viroza i dalje prijeti, na užareni triljski parket Slad bi večeras trebao istrčati u punom sastavu


Bez obzira na trenutačnih (samo) pet bodova, odnosno 10. mjesto na ljestvici, Trilj (punog imena Trilj Pršut Voštane) je Zadranima oduvijek bio neugodan rival. Uzimajući u obzir da ove godine iz lige ispadaju tri posljednjeplasirane momčadi, borbeni će Triljani učiniti sve ne bi li se zadržali u Dukat prvoligaškom društvu. Stoga, žele li i dalje održavati korak s Crikvenicom, Palekini igrači u večerašnji (18 sati) susret 10. kola trebaju ući s maksimalnom dozom opreza. Izlizana, ali i istinita je konstatacija da Slad u posljednjih nekoliko kola ne pruža vrhunske partije, no i takav Zadar upisuje bodove. Njih ni u ovom kolu ne smiju ispustiti budući da Gorica i Senj pušu za vrat drugoplasiranoj momčadi iz Mocira, a spomenuta se konkurencija istovremeno susreće sa slabašnom Slatinom, odnosno Prelogom. Nakon što su oslabljeni Zadrani u prošlom susretu savladali Ivančicu, u njihove se redove vraćaju Ivan Ninčević i Marijan Bašić, a zalog još većem optimizmu je i sjajna partija Anđela Žeravice, prvog imena u srazu s rukometašima iz Ivanca u prošlom kolu. Dva nova boda čine se realnom opcijom za Slad, no, ne zaboravimo, do njih treba odigrati tradicionalno neugodnih 60 minuta u Trilju. Nakon lakše upale pluća, među Palekinih prvih sedam trebao bi se naći i Ivan Ninčević.
– Srećom, upala pluća mi je rano dijagnosticirana pa je i oporavak bio brz. Osjećam se dobro te željno iščekujem susret u Trilju. Kako je prošlo dosta vremena od moje posljednje utakmice protiv Cetinke, o njihovoj momčadi ne znam mnogo, no ono što znam je da sve ovisi o nama samima. Kvalitetniji smo od njih, što znači da se ne bismo smjeli pretjerano zamarati igrom Trilja, već dati svoj maksimum, a onda sigurno ni rezultat neće izostati – mišljenja je prvo zadarsko ime.
Kako saznajemo, u zdravstveni karton Zadrana upisana je i Brkljačina ozljeda zgloba, no on je također na popisu putnika za Trilj. Iako viroza i dalje prijeti, na užareni triljski parket Slad bi večeras trebao istrčati u punom sastavu.
Raspored 10. kola: Trilj Pršut Voštane – Zadar Slad (subota, 18), Đakovo – Solin, Crikvenica – Kaštela Adriachem, Ivančica Ivanec – Županja, Senj Wallenborn – Prelog, Arena Jadrograd – Umag, Slatina – Gorica.