Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Rukometaši prigrlili fenjer

20.11.2010. 23:00
Rukometaši prigrlili fenjer


Gotovo nitko nije očekivao da će rukometaši Zadra u 10. kolu napraviti čudo – ono koje se odnosilo na pozitivan rezultat u srazu sa Senjom, najuvjerljivijom momčadi Prve HRL. No (velikog) iznenađenja zato nije nedostajalo u Prelogu gdje je domaći sastav pobijedio Spačvu, a taj je ishod, u kombinaciji s 25:36 podno Nehaja, Zadrane ponovno vratio na dno prvenstvene ljestvice. S jednom pobjedom i dva neodlučena rezultata „plavi” su utržili skromna četiri boda – zalihu s kojom će raspolagati uoči posljednja tri kola jesenskog dijela prvenstva i potom grčevite borbe za ostanak.
Od uvodnih minuta subotnjeg dvoboja dalo se naslutiti da je Senj apsolutni favorit, no zadarska je mladost koliko-toliko odolijevala naletima domaćih te na poluvrijeme otišla s podnošljivih minus šest (16:10).
– Priliku su dobro iskoristili Peronja i Merhar koji su odigrali svih 60 minuta, ali istaknuo bih i nastupe Šimičevića i Torbarine čiji je angažman dokaz da se Zadar ima pravo nadati boljoj budućnosti. Nažalost, s tako pomlađenim sastavom i bez Humbolta i Mijolovića nismo mogli očekivati iznenađenje u Senju, već smo neafirmiranim igračima htjeli dati šansu i dobiti uvid u njihove mogućnosti. Na kraju, premda se uvijek može bolje, ne mogu reći da sam razočaran nastupom moje momčadi. Ovaj je rezultat u ovom trenutku realnost – rekao je Miroslav Čačić, trener Zadra, čiji su izabranici u nastavku utakmice zaredali s pogreškama, a Senju otvorili put do nedostižnih 31:17 (50. minuta). Kao i Čačić, trener Senja Nikola Čupić u završnici je priliku dao mlađim igračima, a gostima mogućnost da ublaže poraz.   


 SENJ WALLENBRON – ZADAR 36:25 (16:10)


SENJ – Sportska dvorana R.B. Beli. Gledatelja: 300. Suci: Igor Hunjadi i Marijo Zečević (oba Zagreb).
SENJ WALLENBORN: Tomljanović 4, Vukelić 7, Laskač 3, Štokić 1, Pleša, Brdar 3, Cindrić 4, Katulić 3, Debelić 1, Zrinski, Rukavina 2, Lopac 2, Saršon, Legac, Filipović 6 (1). Trener: Nikola Čupić.
ZADAR: Maruna, Torbarina 2, Surać 1, Jerak 4 (2), Samaržija, Šeremet, Šimičević 4, Vučetić 1, Peronja 4, Svorcina, Čirjak, Peša 1, Nikpalj 2, Cota, Arbanas 2, Merhar 4 (2). Trener: Miroslav Čačić.
Sedmerci: Senj Wallenborn 1 (1); Zadar 4 (6).
Isključenja: Senj Wallenborn 8 minuta; Zadar 6 minuta.