Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Slomili smo ih s agresivnošću

20.11.2011. 23:00
Slomili smo ih s agresivnošću


Ovo je za nas bila izrazito važna pobjeda. I prije svega moram napomenuti zaslužena i jako važna za nas – kazao je Pipan


Očekivano je nakon dvoboja protiv šibenskog sastava zadovoljniji bio strateg domaćih Aleš Pipan, čija je momčad bez većih problema stigla do pobjede protiv suparničkih igrača. I u ovoj utakmici Zadrani su dokazali da itekako znaju odigrati obranu. Dobro je zadarski stručni stožer obavio pripremu za momčad, tako da se u većem dijelu utakmice činilo da Šibenčani nemaju rješenje za kvalitetnu obranu domaćeg sastava.
– Dobili smo ih s agresivnošću – objasnio je Aleš Pipan, napomenuvši da protivnička momčad nije imala rješenje za takav način zadarske obrane.
– Ovo je za nas bila izrazito važna pobjeda. I prije svega moram napomenuti zaslužena i jako važna za nas.
Pipan je bio zadovoljan s većim dijelom utakmice i igre svojih igrača. A konačna razlika dovoljno govori da su njegovi  igrači napravili manje-više sve ono što se od njih očekivalo.
– Ja kao trener nikada nisam zadovoljan u potpunosti, ali danas mogu biti zadovoljan s 30-ak minuta. Posljednjih pet minuta prvog poluvremena i početak drugog bio je izrazito loš. Tada se dogodio loš pristup, loše odluke, loš kriterij šuta, ali uspjeli smo se izvući iz te negativne serije.
Napomenuo je Pipan da su prošli tjedan obilježili i veliki problemi u njegovoj momčadi.
– Kaštropil nije igrao radi bolesti, problema imaju i Tončinić i Brnas. Nije dobro koljeno Batura. Ali možemo biti zadovoljni što se vratio Šime Olivati i ako bude nastavio ovako igrati i imati ovakav pristup na terenu i na treningu, sigurno da će od mene dobiti sve više minuta.
U idućem kolu Zadar će u goste Splitu…
– Tada možemo vidjeti zaista gdje smo i koliko vrijedimo. Nakon ove pobjede moramo ostati na zemlji. Nas još peče onaj poraz protiv Zaboka. Svojim igračima vjerujem i uvjeren sam da mi kako momčad imamo još mnogo rezerve. Ovo što je Radić danas pokazao je samo mali dio što od njega i od svih ostalih očekujem – zaključio je Pipan.
S druge strane Nikša Bavčević, trener Jollya nije niti mogao, niti smio biti zadovoljan.
– Nikome sada nije teže nego meni i ovim ljudima koji su došli iz Šibenika pratiti ovu utakmicu. Mi se možemo samo sad pokriti ušima i vidjeti kako ćemo dalje. Mi pretendiramo da budemo velik klub, ali večeras na terenu nije se pojavila velika momčad. Imali smo plan. Krasan plan, ali ništa od toga nismo uspjeli pokazati na terenu. A doživjeli smo i paradoks da u trenucima kada Zadar vodi 20 ili 30 razlike, njihovi igrači se bacaju po terenu i istrčavaju kontre, dok moji stoje na centru.


Izjavili su




IVE IVANOV, IGRAČ ZADRA
– Sve što smo se dogovorili i što smo radili tijekom tjedna, pokazali smo na terenu. Prvo poluvrijeme smo odigrali fenomenalno. Zaustavili smo njihove najbolje igrače Mrvu, Josipovića i Rossa, a jedino nam je ovaj potonji zabio neke lagane koševe u završnici poluvremena. U trećoj četvrtini su nam postavili zonu, na koju nismo dobro reagirali. Izgubili smo nekoliko lopti, primili lake koševe i tako su došli na samo -6. U tim je trenucima bila panika, ali trener je pozvao minutu odmora i nakon toga je krenulo na bolje. Stisli smo u obrani, pogodili neke šuteve, uhvatili skokove u napadu, ponovno se odvojili i mirno priveli utakmicu kraju. Hvala Bogu da smo pobijedili i hvala publici što je došla u malo većem broju.
GORAN VRBANC, IGRAČ ZADRA
– Nakon poraza i loše igre u Zaboku bili smo pod pritiskom. Zato je bilo dosta grča na početku, ali vrlo brzo nam se otvorilo, prije svega zahvaljujući obrani. Osvojili smo dosta lopti, poentirali iz kontranapada i tako napravili razliku. Na početku drugog poluvremena, kada su oni postavili zonu, dogodio nam se pad, ali ponovno smo se izvukli čvrstom obranom i više nije bilo problema. S ovakvom igrom, doći će i šut.
R. MOROVIĆ