Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Najviše medalja osvojili Nekići

20.11.2013. 23:00
Najviše medalja osvojili Nekići


Pet zlatnih, šest srebrnih i četiri brončane medalje donijeli su zadarski inovatori okupljeni u Udruzi inovatora Zadarske županije koji su se nedavno vratili s INOVE, inovatorskog sajma međunarodnog karaktera.
Zlatnu medalju za komplet penkalica od vinove loze osvojili su Jagoda i Leo Bašić, srebrnu medalju za noževe ručne izrade osvojio je Neven Glavić, a srebrnu medalju za suvenire i uporabne predmete od prirodnog kamena osvojili su Barbara i Mario Pletikosić. Sve ostale nagrade, njih ukupno 11, osvojili su Dragica i Rade Nekić, i to za različite pripravke poput masti protiv psorijaze, masti za rane kod dijabetesa, ali i druge invoacije poput podmetača za čaše, univerzalnih vrata i kutija od plemenitog drva.
– Ovakva masovnost mora dati kvalitetu i to se ostvaruje. Od sedam sajmova, na koliko smo ih bili ove godine naša udruga je na pet sajmova proglašena najboljom i to nije slučajno. To će ići samo prema gore ukoliko nas se sasluša i nađe rješenje da nam se pomogne na financijskom planu, kazao je predsjednik udruge Rade Nekić, dodajući kako su na sajmu INOVA u Zagrebu sudjelovale 32 države, što se do sada nikad nije dogodilo.
– Bilo je preko 550 izložaka i valjalo je biti itekako hrabar i otići sa bilo čime i uzeti bilo što, kazao je Nekić, čija udruga je odlučila ući u još jedan savez, Hrvatski savez inovatora kako bi pokušali održati da ne dođe do rasipanja udruge.
– Bilo bi zaista šteta da se ovi ljudi raziđu. Već duže vrijeme razgovaram s trustičkim zajednicama Zadarske županije i imamo obećanje iz Nina i Biograda da će nam dati potporu i određena sredstva da se ne ugasimo i da nastavimo s radom. Nadamo se da će i drugi ići tim putem.