Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Samo nas civilno društvo može izvući iz propasti

20.11.2013. 23:00
Samo nas civilno društvo može izvući iz propasti


 Akcija mladih pokrenula je novu inicijativu popunjavanja odbora u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini predstavnicima civilnih udruga. Inicijativu je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji predstavila predsjednica kluba vijećnika u Skupštini Zadarske županije Marjana Botić, naglašavajući kako se u predstavničkim tijelima Grada i Županije vide dvije osnovne značajke političke vlasti.
– Politikom se može baviti svatko, što je jedna od rijetkih dobrih stvari u njoj. Opreka tome su stranački sustavi u kojima se napreduje negativnom selekcijom, beskičmenjaštvom, zbog čega su u njoj ostali samo najveći poslušnici koji nemaju nikakvih a kamoli inovativnih ideja, osim ideje poslušnosti „gazdi” u svojoj stranci, rekla je na početku tiskovne konferencije Marjana Botić.
U trenutku kad je u Zadru na Zavodu za zapošljavanje registrirano 11.143 nezaposlenih, 15 posto više u odnosu na prethodni mjesec, više nije vrijeme za prazne priče, nego treba spašavati što se spasiti može i krenuti naprijed, istaknula je Botić, dodajući kako je “sve ispred nas i o nama ovisi”, parafrazirajući izjavu generala Ante Gotovine.
– Zato mi pozivamo ljude da se pozovu na predizborna obećanja i da zajedno s Akcijom mladih u Zadru rade pritisak da ih se što više iz raznih udruga, inicijativa, radionica i organizacija uključi u rad raznih odbora, povjerenstava, koji za sada služe samo da postoje, jer od njih nije došla bilo kakva inicijativa korisna društvu. U našem obrazloženju traženja podrške gradskih i županijskih vijećnika naveli smo da se samo iz civilnog društva mogu očekivati nove ideje i načini da se izvučemo iz ove propasti. Od onih koji su nas doveli do ovako teškog stanja, gledajući ih kako „rade”, doista ne možemo očekivati ništa, rekla je između ostalog Botić.