Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pedro je izvisio, što sad?

20.11.2016. 23:00
Pedro je izvisio, što sad?


Nekoliko škrtih rečenica odaslanih iz KK Zadra jučer u rano poslijepodne pod potpisom Borisa Skroće, direktora, trebalo je, valjda, informirati zainteresirano općinstvo da klub i Ante Matulović, trener do poslije sramotnoga poraza u Bedekovčini sa Zabokom, nisu više u ljubavi. Kaže se da su klub i trener sporazumno raskinuli ugovor, a potom i da je Matulović podnio neopozivu ostavku.
Vjerojatno će se tek u predstojećim danima rješavati formalnosti oko toga kakav će biti model ‘rastave braka’, no zadarsku javnost to uopće ne zanima. Neka bude kakav hoće. Primarno za klub je kako će se izvući iz problema, kako će se momčad dočepati kontinuiteta dovoljno dobre igre i kako će se izvlačiti iz neugode. I hoće li drugi trener uspjeti ‘resetirati’ momčad i u sklopu toga igrače kakvi jesu, racionalno koristiti i istodobno kvalitetnim trenizima činiti ih boljima?
Dakle, zašto je otišao Ante Matulović? Razvidno je da se blamaža u Zaboku našla kao neposredan povod, no uzroci leže dublje. Još poslije teške sramote u Šibeniku s Jollyjem sam je Matulović govorio da ne kontrolira svlačionicu, što u sportskom žargonu znači samo jedno – trener u kupe, Igrači u špade. Ako je sa Splitom u Višnjiku poraz još nekako i ‘progutan’, šibenski je posve razgolio žalobnu činjenicu da trener nema dovoljno dobre metode. To se itekako vidjelo i u Novom Mestu s Krkom kad je praktički dobivena utakmica lošim odlukama i nesnalaženjima preko ramena bačena u – Krku.
U tom kontekstu može se naći ‘mali milijun’ primjedaba i u utakmicama s Igokeom doma, te s Partizanom. Ako se u A 1 ligi nekako i prošlo, ne lako, s Kvarnerom, Zagrebom, Šibenikom i Hermesom, neoprostivo je mazohističko postupanje u Bedekovčini kad je suparnik osvojio nešto čemu se ni u snu nije nadao. Primarno zato jer se Zadar posve raspao, čemu je u nekoj mjeri pridonio i trener sa svojim suradnicima, a u dobroj mjeri i igrači. Takav je raspad izravna posljedica pojave koju je Matulović nešto prije (Jolly) okrstio ‘nekontroliranjem svlačionice’. Objektivno, nije samo trener odgovoran jer su mnogi pridonijeli bujanju hrpe problema. No, Matulović se u danim okolnostima jednostavno nije snašao. I zato je ponio neslavnu ulogu Pedra.
NO, doznalo se, jučer se nije sastao…