Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Privlačani će lakše sudjelovati u radu općine

Autor: Branko Božić

20.12.2009. 23:00
Privlačani će lakše sudjelovati u radu općine

Foto: Branko BOŽIĆ



Pod predsjedanjem predsjednika Borisa Glavana proteklog je vikenda u privlačkoj osnovnoj školi održana godišnja izvještajna skupština Općinske organizacije HDZ-a. Od pozvanih 200 članova skupu se je odazvalo njih 150-ak, a kako je istaknuo predsjednik Glavan, većina od onih koji nisu došli na skup opravdala se nemogućnošću dolaska zbog zimskih uvjeta koji su vladali. U radu skupštine pored dvojice dopredsjednika stranke Dragana Glavana i Frane Grbića aktivno su uz ostale sudjelovali sadašnji i bivši načelnici općine Privlaka Ive Surić i Kažo Kolanović.
Otvarajući skupštinu predsjednik Boris Glavan je rekao kako je stranka s novim vodstvom u proteklih godinu dana više nego uspješno konsolidirala svoje redove.
– Zalaganjem svih nas na prošlim lokalnim izborima postigli smo očekivane izborne rezultate, tako da smo i dalje vodeća privlačka stranka koja zajedno sa svojim koalicijskim partnerima obnaša vlast u općini. Nastojat ćemo i nadalje podizati rejting te s našim radom i zalaganjem u naše redove pridobivati nove članove, poglavito privlačku mladež, rekao je Glavan.
– Naš budući rad prvenstveno ćemo usmjeriti na svekoliki razvitak naše općine i njezinih dvije i pol tisuće žitelja. Kako bismo osjetili bilo našeg naroda, u vodstvu stranke dogovorili smo kako ćemo svaka tri mjeseca organizirati javne tribine. Na njima će naši građani imati priliku da nas hvale, ali i kritiziraju. Znamo da je Privlaka dosta veliko i rašireno mjesto pa će nam s ovakvim novim vidom komuniciranja upravljanje i vođenje općine biti lakše i transparentnije, kazao je Glavan.
Budući da je kraj godine i da se rade projekcije proračuna za narednu godinu, okupljene HDZ-ovce je zanimalo koliki će biti općinski proračun u narednoj 2010. godini te u koje se projekte planira usmjeriti najviše sredstava. Na ovu temu riječ je uzeo općinski načelnik Ive Surić te je uz ostalo istaknuo:
– Kako sada stvari stoje, naš proračun će se kretati u visini od 16,7 milijuna kuna, bit će i razvojni i socijalni. Najviše sredstava, oko 3 milijuna kuna, planiramo uložiti u radove koji se već izvode na uređenju našeg glavnog mjesnog porta. Za uređenje plaže na Sabunikama usmjerit ćemo 600.000 kuna, za izgradnju novih grobnica 350.000 kuna, za asfaltiranje nerazvrstanih cesta 200.000 kuna, izgradnju nogostupa Batalaža-Grbići daljnjih pola milijuna kuna… Gradit ćemo i raditi još puno toga, rekao je načelnik Ive Surić, čije je izlaganje popraćeno pljeskom.
Zaključujući skupštinu predsjednik Boris Glavan je svim okupljenim HDZ-ovcima, nazočnim simpatizerima i svim žiteljima Privlake i brojnoj privlačkoj dijaspori razasutoj diljem svijeta poželio sretne i uspješne nadolazeće blagdane Božić i Novu godinu. Na kraju ih je pozvao da se u što većem broju dođu u utorak 22. ovog mjeseca u dvoranu Jazine na predizborni skup HDZ-ovog kandidata dr. Andrije Hebranga u čijoj će pratnji biti predsjednica Vlade Jadranka Kosor, ministar Božidar Kalmeta i ostali visoki stranački dužnosnici.