Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Jusup: Presretan sam radi prolaza u drugi krug

20.12.2010. 23:00
Jusup: Presretan sam radi prolaza u drugi krug


Igrali smo dobro, bili smo rastrčani i radi toga smo došli do takve prednosti. Nastavak je ipak donio pad i to se možda moglo i očekivati – ističe trener zadarske momčadi


Antonis Constantinides, trener gostiju, i nije bio pretjerano razočaran nakon što njegova momčad nije uspjela izboriti drugi krug EuroChallenge Kupa. Gotovo da Ciprani nisu pružili nikakav otpor, a Zadar je već nakon 20 minuta imao prednost koju su igrači Danijela Jusupa uspjeli sačuvati i u nastavku utakmice.
– Zadar je slavio apsolutno zasluženo i ja im želim sreću u danjem natjecanju – odmah na početku kratkog druženje s predstavnicima sedme sile istaknuo je gostujući trener, nastavivši:
– Mi smo sve prosuli u prvih 20 minuta. Jednostavno smo bili izgubljeni. Čak 15 izgubljenih lopti, ali i odlična obrana Zadra bili su u ovaj utakmici presudne stvari za nas. Nismo se više mogli izvući iz toga. Pokušali smo igrati bolje, čvršće u nastavku utakmice, ali nije nam pošlo za rukom napraviti preokret. Nedostajalo nam je koncentracije. A obrana, po kojoj smo bili prepoznatljivi tijekom cijelog natjecanja, danas nije bila na razini – dodao je Constantinides, koji nije djelovao kao pretjerano razočaran čovjek.
– Ja sam izrazito ponosan na ovu momčad. Jer da mi je netko rekao da ćemo proći kvalifikacije i u konačnici pred zadnju utakmicu biti u igri za prolaz, rekao bih mu da je lud. Mi smo ipak momčad sa skromnim proračunom, možda i najmanjim u ovom natjecanju i ovo je za nas bilo jedno predivno iskustvo. Sada nam samo preostaje nastaviti s radom i pokušati do ovdje doći i iduće sezone – zaključio je trener ETHE.
No,domaći trener Danijel Jusup nije baš dijelio isto mišljenje od “snazi” gostiju.
– Naš protivnik je bio daleko od naivne momčadi. Vidjeli ste, ima tu dosta profesionalaca, dobrih Amerikanaca, a na kraju krajeva izbacili su Artland Dragonse u kvalifikacijama, a to dovoljno govori samo po sebi.
I Jusup je istaknuo prvo poluvrijeme kao ključ uspjeha.
– Mi smo igrali zaista dobro tih prvih 20 minuta. Radili smo dobre stvari u obrani, uspjeli iskontrolirati obrambeni skok i nakon toga preko tranzicije doći do lakih koševa. Igrali smo dobro, bili smo rastrčani i radi toga smo došli do takve prednosti. Nastavak je ipak donio pad i to se možda moglo i očekivati. Ovaj tempo je ubitačan, imali smo zaista teška putovanja. I željeli mi to ili ne, dogodila se kulmulacija umora i to se osjetilo u igri. A i igrači su se malo opustili, baš radi takvog tempa. Ali ja im to ne zamjeram.
Zadar je tako, nakon lošeg uvoda u sezonu ostvario nekoliko vrijednih pobjeda. A izboren je plasman i u drugi krug natjecanja.
– Nas nitko nije tjerao da igramo Eurochallenge Kup. Mi smo to sami izabrali i ja sam presretan što smo prošli u drugi krug.
Trener Zadra je istaknuo i odličan učinak mladog Pavla Marčinkovića.
– Odigrao je jako dobro, defanzivno i u tranziciji.
A rekao je i riječ dvije o sutrašnjem protivniku.
– Nemamo puno vremena za odmor i pripremu te utakmice. Moramo naći način da se osvježimo jer ovaj ritam je zaista ubitačan. Mi u toj utakmici moramo biti pravi, moramo biti svježi i dati svoj maksimum – zaključio je Jusup.