Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Božićna priredba i tulum u Preradovića

20.12.2011. 23:00
Božićna priredba i tulum u Preradovića


Učenici od prvog do osmog razreda OŠ Petra Preradovića jučer su na božićnoj priredbi pokazali ono što su vježbali zadnjih mjeseci te tako na najljepši način svojim roditeljima i učiteljima čestitali nadolazeće blagdane. U sportskoj dvorani škole za koju su ukrase radili učenici na likovnoj kulturi, pokazali su i svoja glazbena, glumačka i recitatorska umijeća.
A nakon božićne priredbe, na zadnjem katu škole okupilo se šezdesetak osmaša iz Zadra, Kožina i Škabrnje i u mraku učionice povijesti priredili pravi tulum. Ne bi to zvučalo baš dobro da ples za njih nisu organizirali i nadzirali njihovi profesori. To je druženje osmaša iz OŠ Petra Preradovića u Zadru, njihove Područne škole u Kožinu i OŠ Vladimira Nazora iz Škabrnje koje bi moglo postati i tradicionalno.
– Drugu godinu zaredom posjećujemo školu u Škabrnji u povodu obljetnice pada Škabrnje. Ove godine se zbog školskih obaveza nismo stigli družiti u Škabrnji pa smo učenicima obećali ples i druženje u našoj školi. Oni bi jednog dana mogli ići skupa u srednje škole, susretati se na ulici pa je lijepo da se upoznaju, a ovo je i dobra proba za ples na ekskurziji, rekla je Magdalena Vučetić, profesorica povijesti iz Preradovića koja je sve i organizirala.
Učenike je pozdravio i ravnatelj OŠ Petra Preradovića, Milan Marasović.
– Pozdravljam vas od srca, ovo je naša večer. Zahvaljujem svima koji su ovo pripremili i drago mi je da se ovako lijepo družite, rekao je Marasović i zaželio svima čestit Božić i uspješnu Novu godinu.
Učenici iz Škabrnje su došli u pratnji svoje razrednice Snježane Matić i profesora geografije, Andreja Mahmića.
Susret su zasladili kolačima koje su napravili njihovi roditelji i sokovima, a učenici su bili sami svoji majstori i rasvjete i glazbe. Uz strane i domaće hitove, ples, druženje i upoznavanje potrajali su do dugo u noć (do 21 sat).