Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ništa od malog nogometa i otvorenog kina

20.12.2011. 23:00
Ništa od malog nogometa i  otvorenog kina


Područje bivšeg kamenoloma Puta podijeljeno je na tri građevinske parcele. Na broju 1 je veletržnica, na broju 2 bi trebao niknuti prodajni centar Bauhausa, a na broju 3 spomenuta poslovno-ugostiteljska zgrada


Pred gradske vijećnike danas će na odlučivanje stići izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja područja bivšeg kamenoloma poduzeća Put. Investitor Granit Kamenolom d.o.o. iz Zadra, inače poduzeće u vlasništvu poznatog zadarskog tajkuna Zdenka Zrilića, zatražilo je svojim pismom namjere izmjena na građevinskoj parceli br. 3, a sve zbog stvaranja preduvjeta za izgradnju poslovne građevine – ugostiteljske namjere. Kako nam je rekla direktorica Granit – kamenoloma Jelka Milošević, izmjene DPU-a su zatražene zbog korigiranja parametara i broja parkirališnih mjesta koji se moraju uskladiti s Prostornim planom uređenja Grada Zadra. Naime, područje bivšeg kamenoloma Puta podijeljeno je na tri građevinske parcele. Na broju 1 je veletržnica, na broju 2 bi trebao niknuti prodajni centar Bauhausa, a na broju 3 spomenuta poslovno-ugostiteljska zgrada. Budući da je područje iznad tržnice definirano kao stambena zona, potrebno je bilo usklađenje i zone broj 3 s planovima po njihovoj hijerarhiji. No, urbanističke formalnosti su dio priče o regulativi, ali je važno reći da na parceli broj 3, barem još neko vrijeme, neće niknuti nikakvi sadržaji.
– Obuhvat ovog plana odnosi na parcelu br. 3 površine 9.220 m/2 iznad današnje Supernove. Stoga smo je definirali kao zonu ugostiteljske i uslužne djelatnosti. Studio A iz Zagreba je napravio idejni projekt, ali zbog aktualne krize, cijeli će projekt neko vrijeme mirovati, rekla je direktorica Jelka Milošević.
Sadašnja gospodarska situacija u kojoj su banke zatvorile plasmane ne daje ni okvirni početak realizacije tog projekta koji je zamišljen kao jedna od noćnih destinacija Zadrana. Naime, u ostakljenom zdanju smjestila bi se diskoteka, ali i nešto „komorniji” sadržaji za ljude srednje dobi koji trenutačno nemaju gdje izaći i zaplesati. No, točan sadržaj koji bi se trebao realizirati na parceli br. 3 još nije poznat, kao ni okvirni obujam investicije i zapošljavanja.
– Za sada samo mogu reći da smo odustali od sadržaja poput malog nogometa i otvorenog kina. Naša parcela nalazi se dalje od stambenih kuća i zgrada. Stoga je noću, kada prodajni centri miruju, moguće koristiti i njihove parkirališne prostore, pa je položaj izvanredan za jednu vrstu zabavnog centra. Međutim, vodili smo se potrebom da urbanistički odredimo tu našu parcelu, a kada napravimo grafiku cijelog prostora javnost će biti upoznata njegovim konačnim izgledom, rekla nam je u kratkom razgovoru direktorica Granit-Kamenoloma Jelka Milošević.