Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Predstava mladih za stare

20.12.2011. 23:00
Predstava mladih  za stare


Iako sam u mirovini, mi se nalazimo i družimo i igramo ovu predstavu koja je nastala još lani. Izvele smo je preko 20 puta, rekla je profesorica Marija Ivoš


Svakodnevni posjeti raznih volontera i dobročinitelja korisnicima u Domu Sv. Frane uvijek su dragi i  drugačiji jer svaka ekipa nosi  nešto novo – darove, pjesme,  razgovore i ljude. Tako ih je  oduševila i jučerašnja lutkarska predstava “Čestitka za diva Juru” u izvedbi osmašica iz  OŠ Šimuna Kožičića Benje i  njihove umirovljene profesorice hrvatskog jezika Marije  Ivoš. S lutkama životinja i diva Jure koje su same izrađivale, odigrale su ovu predstavu  punu smijeha i pjesme koju je  profesorica Ivoš dramatizirala i poslale poruku darivanja,  pomaganja, oprosta i prijateljstva. Uz prvotno neslaganje, a  kasnije uz pomoć životinjica  div Jure postao je najotmjeniji  div u Zadru gradu, kao što je  želio, a iako ne sluteći, postao  je i najljubazniji div.
– Iako sam u mirovini, mi se  nalazimo i družimo i igramo  ovu predstavu koja je nastala  još lani. Izvele smo je preko 20  puta. Ja sam u Hrvatskoj katoličkoj udruzi medicinskih  sestra i tehničara Zadar i često obilazimo domove u  božićno vrijeme, tako su i ove  učenice išle s nama. Lani nismo stigle u ‘Sv. Franu’ pa su  djevojke predložile da ovdje  predstavu odigramo ove godine. To je jedna krasna generacija koja i na ovaj način  razvija senzibilitet za stare i  nemoćne osobe, rekla je Ivoš.